RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot ti millioner i merforbruk


Håkon Kleven: Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen
Håkon Kleven: Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen
Økte, uforutsette utgifter til barnevernet har gjort at Bydel Østensjø nå ligger an til et merforbruk på ti millioner.

Østensjø: Vikarstopp og overtidsnekt ble innført fordi prognosen for juli viser at vi går mot et merforbruk på 10,2 millioner kroner, sier plan- og økonomisjef Håkon Kleven i Bydel Østensjø.

Hovedårsaken til merforbruket er at bydelen må kjøpe dyre institusjonsplasser for tre ungdommer som er underlagt barnevernet. De siste tallene fra bydelen viser at situasjonen i barnevernet er verre enn tidligere antatt.

Vi har tre ungdomsplasseringer som koster seks millioner kroner i halvåret. Vi har også hatt en økning på tiltak i hjemmet. Dermed går vi fra en prognose på merforbruk på 2,1 millioner til 10,1 millioner i merforbruk, sa plan- og økonomisjef Håkon Kleven på BU-møte i september.

Selv om det går økonomisk dårlig for barnevernet, er det noen lyspunkter. Blant annet bruker bydelen litt mindre penger på økonomisk sosialhjelp enn tidligere antatt.

De siste tallene fra hjemmetjenesten viser også at ansettelsesrestriksjoner og innkjøpsstopp gir effekt her, sier Håkon Kleven.

Mandag 8. oktober vil Kleven informere bydelsutvalget om den økonomiske situasjonen bydelen er i.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere