Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MOT til å si nei på Kastellet

Rektor Per Bjarne Elle med beviset på at Kastellet skole setter mobbing på timeplanen. Til venstre står MOT-representant Ragna W. Kristoffersen, til høyre skolens MOT-koordinator Terese G. Solbakken.
Rektor Per Bjarne Elle med beviset på at Kastellet skole setter mobbing på timeplanen. Til venstre står MOT-representant Ragna W. Kristoffersen, til høyre skolens MOT-koordinator Terese G. Solbakken.
Kastellet skole sier et klart og tydelig nei til mobbing.

KASTELLET: Nylig ble skolen, som en av 70 på landsbasis, valgt ut til å få det holdningsskapende MOT-programmet på timeplanen.

Tre grunnverdier

- MOT er en ideell organisasjon. Målet med vårt arbeid er å gi ungdom mot til å velge selv, basert på våre tre grunnverdier, mot til å leve, mot til å bry seg og mot til å si nei, forteller lederen Atle Vårvik.

- Vi vet at ungdomstida er krevende og preget av mange og vanskelig valg. De unge trenger både bevisstgjøring og mot for å mestre alle utfordringene og tørre å ta egne valg i denne perioden. MOT møter dem uten å bruke pekefingeren, sier han.

Stort engasjement

- Kastellet skole ble plukket ut til å delta fordi skoleledelsen viser at den er oppriktig engasjert, og bryr seg om ungdommen på skolen. Ledelsen har stor gjennomføringskraft og MOT-programmet vil derfor bli gjennomført på en god måte. Dette vil også gi ringvirkninger i nærmiljøet, forsikrer distriktsansvarlig Linda Scott i Gjensidigestiftelsen

Det er den som har gjort prosjektet mulig gjennom en pengestøtte på 7 millioner kroner. Programmet er verdt flere hundre tusen kroner på hver skole.

MOT innføres på alle de tre ungdomstrinnene på skolene ved høstens skolestart.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!