RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mote: Flower power


Moten blomstrer i vår.
Moten blomstrer i vår.
Vi går en fargerik og blomstrende vår i møte.

Hemmeligheten bak sesongens blomsterlook ligger i stylingen. For å unngå at antrekket blir for sukkersøtt, er det viktig med det rette tilbehøret, sier Vibeke Stiansen, moteansvarlig i Det Nye.

Unngå at de småblomstrede kjolene eller flagrende tunikaene bli for yndig, ved å velge blomstermønstre med et moderne uttrykk. Spennende fargekombinasjoner, gjerne på sort bunn, gir antrekket en edge.

Maleriske blomster i kraftige pasteller er vårens største hit, og tynne stoffer lag på lag åpner for mange spennende muligheter.

Fargefint

Stiansen foreslår å bryte blomstermønstrene med knallfargede strømper i rene farger, et flashy belte eller trendy ankelstøvletter. En tøff skinnjakke, morsomme hodeplagg og store perlesmykker gjør seg også godt til de søte, lette plaggene.

Et par Dr. Martens til den romantiske sommerkjolen transformerer for eksempel det søte plagget til et mer rampete antrekk. Det er lov å være litt crazy!

Rosa, gult, turkis og oransje. Blomstene kommer i alle farger og fasonger. Vårens motevisninger var som en stor, spennende blomstereng. Stella McCartney viste flagrende, fargerike blomstrede kjoler og buksedresser i transparente stoffer.

Andre store designere som Ralph Lauren, Dolce & Gabbana, Balenciaga og Roberto Cavalli omfavnet også blomstertema i sine vårkolleksjoner. Mange valgte de florlette stoffene.

Flagrende

Chiffon er perfekt til fotside kjoler med mye vidde i skjørtene, og passer spesielt for de som drømmer om å leve ut prinsessedrømmen, sier moteredaktøren.

La sko og veske være smykker i seg selv, og sørg for at kjolen kommer til sin rett. La det flagre.

Ja, for ellers er en av de største trendene denne sesongen det glade 70-tallet, informerer Stiansen.

Slengbuksene i denim kommer for fullt, tunikaen blomstrer som aldri før og flower power i form av den blomstrete kjolen vil bli våren store hit. Motebildet er i det hele tatt ganske morsomt i år, så nå er det på tide å blomstre opp ved hjelp av noen nye, fargerike plagg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere