Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møte om skulpturparken

Christian Ringnes ønsker å gi en skulptur- og kulturminnepark på Ekeberg i gave til Oslo kommune. Rammen på gaven er på 300 millioner kroner. Planforslaget ligger nå ute på høring.
Christian Ringnes ønsker å gi en skulptur- og kulturminnepark på Ekeberg i gave til Oslo kommune. Rammen på gaven er på 300 millioner kroner. Planforslaget ligger nå ute på høring. Foto: Arkivfoto: Lars Roar Rud
Har du et forhold til Ekeberg? Da bør du komme til Sjømannsskolen 2. november.

Den planlagte skulptur- og kulturminneparken dekker et område på 255 da.

EKEBERG: Da inviterer nemlig Kulturetaten til et informasjonsmøte om skulptur- og kulturminnepark på Ekeberg.

Les det på nettet

Plan- og bygningsetaten la mandag ut planforslag for parken til offentlig ettersyn. I den forbindelse har Kulturetaten laget et utdrag av planforslaget og inviterer til informasjonsmøte. Forslaget er ute på høring frem til 29. november dette år.

Det er forventet av bystyresaken blir behandlet i annet kvartal 2011.

Forslaget finnes på Plan- og bygningsetatens hjemmesider, www.pbe.oslo.kommune.no.

Forslaget

Bakgrunnen for saken er at Christian Ringnes ønsker å gi en skulptur- og kulturminnepark på Ekeberg i gave til Oslo kommune. Rammen er på 300 millioner kroner. Det dreier seg om et parkområdet på cirka 255 da.

I arbeidet med parken møtes flere interesser og hensyn. Det har vært en forutsetning at landskapskvaliteter, kulturminner og biologisk mangfold ivaretas.

Etter grundige undersøkelser av området, ønsker man nå å begrense tiltak til eksisterende vei- og stinett i skogen, samt oppgradering av det mer parkmessige opparbeidete området rundt sveitservillaene i Kongsveien. Det foreslås ikke parkmessig opparbeidelse med gressplener eller prydvekster der det er skog i dag.

Planforslaget foreslår en rundløype basert på eksisterende hovedstier som hovedprinsipp for sirkulasjon i parken. Man ønsker å beholde dagens bredde på hovedstiene og anlegge grusdekke og belysningsnivå som i resten av Ekeberg-området. Tre mindre stier vil bli noe utvidet. Man ønsker å oppgradere atkomsten fra Gamlebyen vesentlig.

Mindre enn 10% av planområdet berøres, men forslaget innebærer at cirka 5-10% av underskogen tynnes og 1-2% større trær felles.

Tid og sted

Møtet avholdes 2. november på Sjømannsskolen fra klokken 18.00 - 20.00 og er åpent for alle.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!