RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Underholdning: Foredraget var ispedd musikalske innslag ved Christian Ingebrigtsen.
Underholdning: Foredraget var ispedd musikalske innslag ved Christian Ingebrigtsen.

Motiverer frivillige

Østensjø kulturutvalg skal stimulere til økt aktivitet og samarbeid i kulturlivet i bydelen, sist onsdag arrangerte de åpent forum for frivillige.

Østensjø: Denne gangen vil vi være til inspirasjon for alle dem som jobber frivillig, og gi dem litt påfyll og oppmuntring. Vi har tenkt at en slik samling kan skape kontakt mellom grupper som ikke ellers møtes naturlig, sier Inger Haagaas som er leder for Østensjø kulturutvalg.

Skal bidra til blomstring

Onsdag i forrige uke møttes nærmere 30 frivillige fra en rekke organisasjoner i bydelen til åpent kulturforum i Oppsal Samfunnshus. Inger Haagaas åpnet med å fortelle litt om Kulturutvalgets arbeid, mål og medlemmer.

Vi skal få kultur- og organisasjonslivet til å blomstre. Det gjøres veldig mye godt arbeid, men en del ting blir dessverre litt usynlige. Det er mange som gir masse hele tiden og vi ønsker å gi dem litt anerkjennelse og motivasjon, sier Inger Haagaas.

Relasjoner motiverer

Og nettopp motivasjon var tema for foredraget som Asgeir Føyen, fra stiftelsen Abildsø Gård og musiker Christian Ingebrigtsen holdt for de fremmøtte. De snakket om motivasjon, engasjement og gjennomføringen av felles prosjekter. De trakk blant annet fram erfaringer fra felles reiser til Midtøsten og om hvordan mestring, menings- og fellesskapsfølelse kan være motiverende.

Det som er mest motiverende av alt er relasjoner med andre, sa Christian Ingebrigtsen.

Få med flere

Bydel Østensjø har et rikt organisasjonsliv med mange frivillige, men lederen for Kulturutvalget var litt skuffet over at ikke flere deltok på det åpne kulturforumet.

Jeg synes det er synd at ikke flere benytter anledningen, vi hadde jo håpet at det kom noen flere. Likevel var det mange organisasjoner som var representert på møtet, sier Inger Haagaas.

Østensjø kulturutvalg består av representanter fra Østensjø Historielag, Østensjø Kunstforening, Østensjø Musikkråd, Lions, Idrettens samarbeidsutvalg, Østensjø Somaliske venner og Østensjøvannets venner. Utvalget ble oppnevnt av Bydelsutvalget i mars i år og kan uttale seg om kulturrelevante saker eller ta opp saker på eget initiativ. Utvalget disponerer en del midler og har så langt gitt støtte til beiteprosjektet ved Østensjøvannet, supplering til bydelens utstyrsbank, Spillet om Sarabråten, kulturtiltak for eldre, kunstkart og prosjektet Grønn omsorg på Abildsø Gård. Kulturutvalget skal arrangere to åpne møter i året, og Inger Haagaas håper møtene motiverer de frivillige til å fortsette det gode arbeidet. Tidligere var det bare snakk om hvor man kan søke penger. Penger er viktig, men hvis det blir hovedsaken glemmer man alt det andre som er så bra. Det er ikke penger som skal til bestandig, men at man tenner en gnist og får flere med på det frivillige arbeidet, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere