*Nettavisen* Nyheter.

Motiverer til å jobbe videre

Amund Kveim er nominert til Årets navn 2008. Arkivfoto: Sara Sægrov Ruud

Nominasjonen til Årets navn motiverer Amund Kveim til å fortsette jobben for Østensjøvannet og omegn.

ØSTENSJØ: 2008 har vært et begivenhetsrikt år for lederen av Østensjøvannets venner. I jubileumsåret har de blant annet mottatt bydelspris, satt i gang beiteprosjekt ved Bakkehavn og sett resultater av det mangeårige arbeidet med å fjerne fremmede plantearter. De har dessuten blitt hørt i viktige saker.

Når man velger å benytte så mye av sin tid til frivillig arbeid, som jeg gjør, er de hyggelig at det blir lagt merke til. Dette bidrar også til å sette ytterligere fokus på Østensjøvannets venner og det vi står for. For meg er det foreningen og ikke personen som er viktigst, sier han.

Omfattende arbeid

Kveim legger ikke skjul på at arbeidet for vannet og områdene rundt tar mye tid.

Arbeidet har faktisk blitt så omfattende og komplisert at man med fordel kunne hatt dette som ordinært lønnet arbeid. Jeg har for en periode valgt å engasjere meg i dette arbeidet på bekostning av annet arbeid, for dette er umulig å forene med en full stilling. Dette går jo også utover den tiden man ellers ville brukt sammen med familien. De slutter heldigvis opp 100 prosent om dette.

Han legger til at han ikke er alene om å bruke fritiden sin på dette viktige arbeidet.

Vi er en gjeng som jobber sammen og mange legger ned et betydelig arbeid hvert eneste år.

Perle

Hva gjorde at du ble så engasjert i vannets ve og vel?

Når man flytter til et område som vårt og oppdager en slik perle i ens eget nærområde, og man selv er nysgjerrig på både natur og historie, ser man at her er det verdier som det er umåtelig interessant å se nærmere på. Når man forstår at det her er verdier som krever en innsats for å få vernet, er det klart man melder seg til frivillig innsats, og så har det ballet på seg. I dette arbeidet møter jeg mange dyktige og positive mennesker, som sammen ønsker å bidra til resultater. Det er motiverende å jobbe i et sånt miljø.

Erfarig og kunnskap

Østensjøvannets venner har gjennom 25 år skaffet seg erfaring og kunnskap som i dag vektlegges av både bydelspolitikere og entreprenører som skal arbeide i området.

Vi har kommet i en posisjon hvor vi blir tatt på alvor og vi blir tatt med på råd og vi har en innflytelse på hva som skal skje i saker som berører vannet og nærområdet. Dette er ikke noe som har kommet av seg selv. Det har krevd hardt og seriøst arbeid disse 25 årene, forteller han.

Omgivelsene har vent seg til at når vi sier noen ting, er det korrekt og at det er viktig. Vi skriker ikke «ulv» i utide. Hafslundsaken er et eksempel, hvor vi måtte skrike litt ut, og etterpå ble hørt. Nå har vi en god dialog til felles beste. Hadde ikke Østensjøvannets venner vært der, ville fjernvarmetraseen trolig sett helt annerledes ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.