*Nettavisen* Nyheter.

Motorpsycho til Øya

Lineupen til årets Øyafestival begynner å ta form. Nye tilskudd til festivalsommeren er Motorpsycho og kanadiske Black Mountain.

.GAMLE OSLO:Bandene føyer seg dermed til en lineup som foreløpig frontes av The Loch Ness Mouse, Lindstrøm og Prins Thomas og The Boy Least Likely To. Med Motorpsycho på plakaten, har festivalledelsen sikret seg en udiskutabel joker, da Øya tilsynelatende blir Motorpsychos eneste festivaljobb i Norge sommer. Det blir likevel ikke helt det samme. Trommis Håkon Gebhardt har sagt farvel, og resterende bandmedlemmer "Snah" og Bent Sæther har erklært at de på sommerens internasjonale Motorpsycho-turné skal opptre som duo, mens de leter etter Gebhardts etterfølger
Siden forrige gig på samme festival i 2002, har det vært uvant stille rundt bandet, som med variert indie-, prog- og psykedelisk rock karakteriseres som et av Norges viktigste noensinne.
Også kanadierne Black Mountain bekreftes booket av Øya. Bandet opplevde i 2005 stor suksess med sin selvtitulerte debutplate. Tydelig inspirert av 70-tallsrock, inneholder plata, som har blitt kåret til en av årets beste, også innslag av psykedelia, pop og tungrock, i følge Øyafestivlanes premmemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.