RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Motstand mot utbygging


Styremedlem i Årvollskogen Boligsameie II benyttet åpen halvtime til å orientere politikerne om beboernes synspunkter om utbyggingsplanene.
Styremedlem i Årvollskogen Boligsameie II benyttet åpen halvtime til å orientere politikerne om beboernes synspunkter om utbyggingsplanene.
Det ble uttrykt stor motstand mot utbyggingsplanene i Østreheimsveien under møtet i Bjerke bydelsutvalg.

LINDERUD: Under møtet forrige torsdag benyttet flere av beboerne i området åpen halvtime til å gi uttrykk for sine bekymringer rundt planene om ridesenter, barnehage og boligblokker i området. Inger Spangen i Årvollskogen Boligsameie II mente at området burde opprettholdes som friområde, og påpekte at støynivået fra skytebanen klart overskrider grensen.

Vi har tilbudt oss å bidra til å gjøre dette til et hyggelig friområde, men Østre Skytterlag har takket nei til dette. De har gjort det klart at de ønsker å tjene penger på området. Dersom det ikke er mulig, vil de heller at området forfaller, fortalte hun.

Delte bekymringer

Beboer Gaute Kristensen argumenterte mot utbygging av ridesenter, og viste til at trafikkbelastningen ville bli en katastrofe for det allerede belastede området.
Politikerne uttrykte langt på vei at de delte beboernes bekymringer.

Vi er ført bak lyset etter at vi var på befaringen i Årvollskogen. Vi ble lovet at det skulle legges til rette for at ridesenteret ville være til minst mulig sjenanse. Det er ikke holdt i byggesøknaden. Dette er i strid med hva beboerne og SV ønsker seg, sa fungerende leder Geirmund Jor, og fikk støtte fra resten av politikerne.

Etterlyser analyse

Byggetillatelsen for ridesenteret er nå til høring hos plan- og bygningsetaten. Bydelsutvalget valgte å benytte sjansen til å gi en høringsuttalelse i saken. Her gir de blant annet uttrykk for en rekke krav til skjermingstiltak. Bydelsutvalget uttrykker også sterk bekymring for de trafikale forholdene under selve byggeperioden.

De viser til at den trafikale situasjonen i Årvollveien nå er så presset at det går ut over trafikksikkerheten og fremkommeligheten. De etterlyser derfor en analyse av hva anleggstrafikken vil påføre lokalmiljøet, og eventuelle tiltak før byggesøknaden godkjennes.

Bydelsutvalget valgte å utsette høringsuttalelsen for barnehage og boligblokker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere