Motstanden øker

Her på Ris skoles område vil Kollektivtransportproduksjon bygge likeretteren. Skolen, foreldre, driftsstyre, Utdanningsetaten og naboer sier nei til planen. Foto: Alexander Synstad

Her på Ris skoles område vil Kollektivtransportproduksjon bygge likeretteren. Skolen, foreldre, driftsstyre, Utdanningsetaten og naboer sier nei til planen. Foto: Alexander Synstad

Protestene er mange mange mot planene om likeretterstasjon på Ris skoles område. Nå brummer også naboene.

RIS: Jan Deram i Ris skolevei protesterere på vegne av naboene. Både mot planen og mot saksbehandlingen. Han savner et nabovarsel.

Ingen naboer, inklusive Ris skole, har mottatt nabovarsel, sier han.

Han frykter byggingen snart er i gang.

I dag ser vi en større maskin og et antall rødmerkede pinner plassert langs Ris skolevei og inne på selve området til idrettsbanen.

Det er utbyggingen av Holmenkollbanen som gjør at det er behov for en likeretterstasjon på Ris. Frem mot ski-VM i 2011 skal det bygges flere slike stasjoner oppover Holmenkollbanen. Det var opprinnelig to tomtealternativer, Ris skole og Ris kirke. Sistnevnte ble forkastet av Kollektivtransportproduksjon AS. (KTP)

Krever tegninger

Deram forlanger å få tegninger, situasjonskart og en konsekvensanalyse over konsekvensene med en likeretterstasjon på Ris.

Det må vi ha før noe som helst av arbeid settes i gang på området. Hva med elektrisk stråling og vedvarende, jevn støy og brumming fra en slik likeretter?

Ris skole, Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) og driftsstyret har allerede sendt protester til byråden. Deram gir sin fulle støtte til disse partene.

Vestre Aker bydelsutvalg gikk i mot planene i bydelsutvalgsmøtet 18.desember.

Det er satt av penger til å bygge et idrettsanlegg på Ris skole. Flere mener en stor likeretterstasjon derfor vil ta for mye beslag på området. Utdanningsetaten og etatens hovedvernombud gikk i mot planen i desember i fjor. Leder av driftsstyret ved Ris skole, har funnet seks alternative plasseringer i området. I et brev til Utdanningsetaten ber hun KTP vurdere disse alternativene.

Vil hindre sikt

Deram lurer også på hva som skal skje med Ris skolevei.

Denne er jo en del av Oslos gang- og sykkelveinett langs Ring 3. Plassering av et slikt bygg vil ta vekk all form for sikt i svingen ved nr. 13 og 15. Vi som bor lenger opp i veien har denne som eneste kjørevei til eiendommene våre. Etter at Rikshospitalet ble åpnet har det blitt betydelig mer biltrafikk og tidvis vill fremmedparkering i veien. Det er veien overhodet ikke dimensjonert for, sier Deram.

Den beste tomten

Direktør i infrastrukturenheten i KTP, Per Erik Sivertsen mener Ris skoles område fortsatt har den beste beliggenheten for bygging av likeretterstasjonen.

Det er vårt beste alternativ. Men vi har også alternative tomter. Vi er fortsatt i gang med de utredningene vi mener er nødvendige, sier Sivertsen.

Undervisningsbygg er eier av tomten. Det er Undervisningsbygg som skal gi endelig grønt lys for bygging på tomten. Undervisningsbygg har ennå ikke sagt ja.

Vi er stadig i dialog med Undervisningsbygg. Det som er sikkert er at denne likeretterstasjonen må bygges, sier Sivertsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag