*Nettavisen* Nyheter.

Møtte gjerde foran trimløypa

– Vi får tilbake trimløypa hvis gjerdet flyttes cirka en meter, sier Hilde Bergo som har brukt stien siden 70-tallet. Foto: Kristin Trosvik

Sorgen var stor da et gjerde plutselig stengte inngangen til turstien fra Mellombølgen på Bergkrystallen. Stien har vært der siden 70-tallet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Et gjerde har blitt satt opp for å sikre lekeområdet for ungene ved Pynten barnehage. Problemet er at gjerdet er satt opp midt i en trimløype som går i sirkel rundt Bergkrystallen og Lambertseter. Mangel på lokalkunnskap, mener Bergo.

BERGKRYSTALLEN: Hilde Bergo er oppvokst på Bergkrystallen og forteller at hun har brukt stien i alle år. Dette er en rundløype som går fra Bergkrystallen ned skråningen mot E6 via "Griser'n" og idrettsbanen på Lambertseter og tilbake til Bergkrystallen via grøntområder.

– Denne trimløypa har vært der siden 70-tallet. Om vinteren går folk på ski her. Tidligere var den mer opparbeidet, men den er fortsatt i bruk av veldig mange mennesker i området, forteller hun. En ny flott barnehage, Pynten, har nylig blitt bygget rett ved inngangen til turstien. For at barna skal ha et uteområde, skal tomten bak barnehagen omreguleres til lekeområde.

– Jeg skal ikke si noe på barnehagen, og jeg skjønner at barna må ha et lekeområde. Men da dette gjerdet dukket opp som ødelegger trimløypa, ble jeg veldig opprørt, forteller Bergo.

Viktig del av hverdagen

Bergo får støtte fra naboene John Huse og Eevi Beck.

– Grunnen til at jeg flyttet til Lambertseter i 1996, var delvis på grunn av grøntpreget her. Jeg og min sønn går på turstien to ganger om dagen, det har vært en viktig del av hverdagen for oss. Vi ble derfor kjempelei oss da dette gjerdet kom, sier Beck.

– Jeg forstår at barna må ha et lekeområde, men de må tenke over at de ikke lager så store forandringer i terrenget at det ødelegger området for dem som bor her, sier Bergo som har fått beskjed fra Friluftsetaten at saken ikke er ferdig behandlet.

– Det er ille å stenge trimløypa før saken er behandlet, sier hun.

Huse, Beck og Bergo mener at det er mangel på lokalkunnskap som gjør at gjerdet har blitt satt opp slik at det går tvers gjennom trimløypa.

– Hvis den har blitt stukket ut med GPS så har man sikkert ikke tatt hensyn til at det er en sti her, sier Beck.

Nå håper naboene som alle bor i Mellombølgen at utbyggerne skal ta til fornuften og justere plasseringen av gjerdet slik at turløypa fortsatt kan brukes.

– Det er bare snakk om en meter eller så, så hadde løypa gått fri, avslutter Hilde Bergo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag