Møtte Oppsal-dame i Halden

Da sommertur-gruppen fra Lambertseter Frivillighetssentral gjestet Halden i forrige uke, måtte de selvfølgelig titte på hvor Allsang på grensen blir tatt opp.

Da sommertur-gruppen fra Lambertseter Frivillighetssentral gjestet Halden i forrige uke, måtte de selvfølgelig titte på hvor Allsang på grensen blir tatt opp. Foto: Foto: Vilde Mebust-Erichsen

Frivilligghetssentralen på Lambertseter har hatt tre bussturer i år, og for en uke siden ble de tatt vel imot på Frivillighetssentralen i Halden hvor den utflyttede Oppsal-damen Wenche Eriksen er leder.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lambertseter-deltakerne ble guidet rundt om på festningen i Halden og fikk god veiledning av Magne Rannestad.

LAMBERTSETER/HALDEN: – Frivillighetssentralen har arrangert tre bussturer i sommer, den 29. juni til Sjørfarstmuseet i Horten, den 13. juli til Drøbak/Oscarsborg nå nå den 27. juli til Halden, forteller lederen Kai Adelsøn.

– Det har vært fulle busser hver gang med 50 deltakere. De som melder seg på er enhver som har lyst i tillegg til spesialinviterte som er brukerne på Aktivitetshuset Gnisten og våre egne frivillige.

– Dette er 3. året vi bruker buss, og vi har tidligere vært en rekke steder som til Blaafarveværket, Kongsberg. Gamle Hvam gård, Bogstad gård, Frognerparken, Bygdøy og flere andre steder. At det er slike sommerturer, er rett og slett fordi vi fyller et behov og får ønsker om gjentakelse av dem gjennom hele vinteren. Folk gleder seg. Ideen til å ha det kom egentlig fra "Ut i det blå"-turene som menighetspleien pleide å ta med sin lille kirkebuss med plass til åtte deltakere, men etter at frivillighetssentralen overtok hovedansvaret og kunngjorde mer omfattende, endte vi opp med lange bilkortesjer bak kirkebussen med opptil åtte privatbiler tilhørende våre frivillige.

Planlegging

– Når vi velger reisemål, er det for å få guiding og opplevelser ved siden av at vi sørger både for en lunsjpause og en kaffe/kake-pause, sier Adelsøn.

– Vi planlegger turene tidlig på våren, og denne gang hadde vi med Arne Sunde fra Søndre Aker Historielag på å klekke ut reisemål, og turen til Horten var det han som foreslo. Klokker Jørgen Meier i menigheten er en meget sentral og viktig mann i planlegging og gjennomføring så all takk til ham og mine frivillige som er med på gjennomføringen.

Halden-tur

– Reisemålet Halden kom opp fra meg som forslag fordi jeg visste at den aktive frivillighetssentralen der, som den opprinnelige Oppsal-jenta Wenche Eriksen er leder for og bor i Halden, alltid vil stille opp og ta imot oss "med åpne armer" . De er jo dessuten veldig aktive som vakter og frivillige i mange sammenhenger gjennom juli måned når "Allsang på grensen" på TV 2 begynner litt ut i juli så jeg inviterte nærmest oss sjøl på besøk til dem, sier den aktive Lambertseter-lederen.

– Vi samarbeidet om opplegget og det ble slik : Vi fikk lunsj hos dem nede i sentralens romslige lokale ved ankomsten til Halden. Det ble også underholdning og informasjon der og så kjørte vi opp til festningen der vi fikk både guiding om festningens historie og vi kunne følge med på planleggingen og hørte lydprøver til allsangkonserten som ble tatt opp dagen etter, altså onsdag, som er dagen før sending på TV 2. Dette hadde vi også "for øye" og få inntrykk av når vi planla den turen og det var artig å oppleve.

Siste tur

Den fjerde og siste turen i sommer blir tirsdag 10. august da det blir en bilkortesje som kjører deltakere til den gamle, men nyrestaurerte skolestua på Klemetsrud.

– Da avrunder vi med rømmegrøt og spekemat, og urinnvånerne Thorbjørn Hansen og Tor Holtan-Hartvig tar imot oss og forteller Klemestrud-områdets historie. Her er det enda mulig å trenge inn noen flere på påmeldingslista og som de andre turene koster den også kr. 150,- . Ring frivillighetssentralen på tlf. 22 29 19 00 og meld deg straks hvis du vil være med, innbyr Kai Adelsøn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.