Mottok utmerkelse for fredsarbeid

Aamir J. Sheikh er tildelt en utmerkelse fra president Mahmoud Abbas for sitt sterke engasjement for Palestina. Dette bildet er fra et tidligere møte mellom de to. Foto: Privat.

Aamir J. Sheikh er tildelt en utmerkelse fra president Mahmoud Abbas for sitt sterke engasjement for Palestina. Dette bildet er fra et tidligere møte mellom de to. Foto: Privat.

Høybråten-beboer og Høyrepolitiker Aamir J. Sheikh er tildelt en utmerkelse fra Palestinas president.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tidligere statsminister Kåre Willoch overrakte prisen på vegne av den palestinske presidenten Mahmoud Abbas. Foto: Privat.

HØYBRÅTEN: Utmerkelsen ble overrakt under en fredsmarkering for Palestina i Oslo fredag kveld. Både den palestinske ambassadøren i Norge Yassar Najjar, og rådgiver for den palestinske presidenten, Isam Debei, var til stede. Det var også tidligere statsminister Kåre Willoch, som overrakte prisen på vegne av president Mahmoud Abbas.

– Gir inspirasjon

Som leder av Stiftelsen Dialog for fred har Sheikh jobbet målrettet for å få til fred i Midt-Østen gjennom fredlig dialog.

– Jeg mottar denne utmerkelsen med dyp takknemlighet og stor ydmykhet. Det gir meg inspirasjon til å jobbe videre for fred i Midt-Østen, sa en berørt Aamir J. Sheikh i takketalen sin.

Han syntes det var ekstra hyggelig at nettopp Willoch stod for overrekkelsen.

– Han er en forkjemper for Palestinas rettigheter og en sterk stemme for muslimer i Norge, sa Sheikh.

Sheikh mente at en ikke-militær internasjonal innsats som fører til en to-stats løsning er helt nødvendig for varig fred mellom Palestina og Israel.

– Begge landenes befolkning fortjener stabilt, demokratisk og fredelig styresett. La oss håpe og jobbe målrettet for at de får oppleve det i den nærmeste fremtid, avsluttet Sheikh.

Fredsdialog

Stiftelsen Dialog for fred har som formål å arbeide for fred og forsoning i konfliktområder og fremme respekt for menneskerettigheter internasjonalt.

Stiftelsen har tatt flere initiativer og gjennomført fredsdialog-møter mellom Israel og Palestina siden 2003. I den forbindelse har Sheikh også hatt dialogmøter med President Mahmoud Abbas.

– Det er med stor glede at jeg takker Aamir J. Sheikh på vegne av President Mahmoud Abbas for hans målrettede innsats for Palestinas rettigheter og for fred i Midt-Østen. Aamir Sheikh har bidratt til å åpne flere dører for oss, og samtidig gitt oss god veiledning og råd, sa den palestinske ambassadøren til Norge Yassar Najjar under overrekkelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.