RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Movatn, Movannsbekken og Skar kombinerte løsninger

Dessverre kan snøsikre Movatn aldri bli noe stort skiutfartssted. Hensynet til de fastboende, begrenset parkering og den trange, bratte, svingete, uoversiktlige privatveien dit opp forbyr dette for all fremtid. Ta toget sier noen, men praktisk er det ikke om man aldri så gjerne vil reise kollektivt. Gå derfor rett løs på alternative løsninger. Dette krever samkjørt innsats fra Oslo kommune og Skiforeningen.

Tre utfartssteder må kombineres og avlaste hverandre; Movatn, Movannsbekken parkering og Skar.

Parkeringsplassen ved Movannsbekken er ikke så stor, men den kan kanskje utvides. På Skar er det masse plass og veien dit er hovedvei og fin nok i massevis.

Nå mangler løypeforbindelsene. Fra Skar må løypa over Vaggesteinsåsen til Movannsbekken gjenåpnes og utbedres. Fra Movannsbekken må løypa opp til Rundmyra på Movann utbedres. Det meste av denne er allerede utmerket skogsvei.

Gjøres dette skikkelig, har vi infrastruktur i løypeverdenen. Movatn, Movannsbekken parkering og Skar er knyttet sammen. Fra Skar mot Øyungen er det fint allerede, og bedre skal det bli hvis ryktene om at Skiforeningen arbeider med utbedringer langs Øyungens vestside holder. Fra Movannsbekken kan man komme over til Skar, eller opp til Rundmyra på Movatn. Fra Movatn går det lett til mange løypevalg innover i markene.

Tilbake til utgangspunktet, det snøsikre Movatn. Dette vil være det beste startstedet, men løypeforbindelsene til de to andre startstedene vil øke mulighetene i massevis!

Kunstsnøanlegg fra Skar til Øyungen, ble foreslått av undertegnede i fjor. Dette burde øke mulighetene for området ytterligere. Oslo kommune, som nå eier Skar leir, burde ha krefter til rådighet. Avstanden opp til Øyungen er 2 km, det er to veier, en på hver side av elva, som gir fleksibilitet mht transport og løypevalg. Løypene ligger klimagunstig i skyggefull dal langs elveløpet i det beste Nordmarksterreng.

Reidar Otter

Kjelsås

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere