RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mørke melodier

Madder Mortem satser på kvinnevokal og melodisk, tung og underlig musikk. Fredag fylte de John Dee for å feire sin fjerde cd.

Sentrum: I 1993 hadde Agnete M. Kirkevaag og broren "BP" to ulike band som øvde på samme sted hjemme i Odal. En dag samlet søsknene litt av besetningen fra hvert band og begynte å spille sammen. Første kapittel i historien til Madder Mortem var skrevet. Siden har bandet forflyttet seg til Oslo. Trommeslager Mads Solås bor på Frogner og må finne seg i litt vennskapelig erting fra resten av bandet, som har bosatt seg lenger østover i byen.

Forrige fredag ble nyeste kapittel i Madder Mortem-historien skrevet, med releasekonsert på John Dee.
Vi hadde urpremiere på de fleste av de nye låtene. Forrige konsert var i Tyskland i fjor høst, så det var på tide å komme seg på scenen igjen, sier "BP" Kirkevaag til Lokalavisen St. Hanshaugen.

Headbanging

Foran et godt fylt konsertlokale spilte Madder Mortem både nye og gamle låter til god respons. Både foran og på scenen ble det headbanget så hårmankene sto til alle kanter, og publikum skålte unisont for den nye cd-en.

Vi er kjempegodt fornøyd med konserten. Det var bra med folk, og det gikk enda bedre enn forventet, sier "BP" Kirkevaag. Gitaristen er også svært tilfreds med den nye cd-en, "Desiderata".

Det var moro å se den helt ferdig, coverdesigneren vår har gjort en kjempejobb, fastslår "BP".

Annerledes

Kvinnestemmen er et punkt som skiller Madder Mortem fra mange andre metalband. Et annet er det vokalist Agnete M. Kirkevaag kaller dynamikk og feeling i musikken.

Vi tenker litt som bluesmusikere, med mye opp og ned i stedet for bare harde kanter. Musikken er relativt dyster, men med en åpen horisont i forhold til stil og sjanger. Vi har med alt fra dødmetallriff til saktejazz, og det vi spiller er veldig melodisk, uten at det blir powermetal, forklarer vokalisten.

Størst i utlandet

Om en måned slippes "Desiderata" også i utlandet. Dette er hovedmarkedet for Madder Mortem, og spesielt i Tyskland gjør bandet det bra.
Metal er faktisk Norges største musikalske eksport. Etter black metal-revolusjonen på 90-tallet var norske band banebrytende og fikk et elitestempel, forklarer vokalisten.

Broren "BP" forteller at bandet også planlegger en turné i Europa til høsten. Samtidig er Madder Mortem allerede i gang med materiale til sitt neste album. Det betyr mye musikksnekring i leiligheten på Ila, der tre av bandmedlemmene bor.

Ja, vi sitter med gitaren foran pc-en og kokkelerer litt, avlutter "BP" Kirkevaag med et smil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere