RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mærradalen, en perle?


MENINGER/DEBATT:
MENINGER/DEBATT:

Generelt ønsker Bymiljøetaten informasjon om trær som faller over turveier og reduserer fremkommeligheten i tillegg til andre skader på turveier. Da er det viktig med en detaljert beskrivelse av skadested og omfang av skaden. Det gjør det lettere for Bymiljøetaten å gjøre noe med saken. Vi har avtale med entreprenører som vedlikeholder de kommunale områdene i byen.

Bymiljøetaten har fjernet grantreet som falt over veien. Det andre treet, som beskrives i leserbrevet, tilhører antagelig Øvre Ulleren boligselskap. Dette området har flere grunneiere. Andre deler av dette området ligger på Statens grunn, blant annet Husebyjordet. Området ved Radiumhospitalet er sykehusets ansvar.

Mærradalen er et turområde hvor bekken og skogen ligger tett inntil turveien. Det er en flott naturopplevelse å vandre på denne strekningen. I år rehabiliterer Bymiljøetaten de øvre delene av turveien på de mest utsatte stedene.

Foran rørene samler det seg kvist og røtter, som igjen fører til at rørene tettes og forårsaker oversvømmelse av turveien. Grusdekken blir regelmessig vasket bort og turveien er periodevis i en dårlig tilstand.

Bymiljøetaten erstatter rørgjennomføringen med ny bro over bekken for å unngå oversvømmelse på turveien. Det gir bekken fri ferdsel under turveien. Turveien blir dermed brukbar året rundt.

Anleggsstedene er bare tilgjengelig fra turvei/sti. Det er ikke lov å gjøre inngrep i naturen ved siden av eksiterende turveien. Bevare naturen og gjennomføre tiltakene, er en krevende oppgave. Bymiljøetaten stiller høyt krav til oppfølging av ytre miljø i prosjektet.

Under bygging av bro, opprettholdes turveien i Mærradalen. Bredden blir noe redusert i anleggsfasen, men turveien kan fortsatt brukes med barnevogn.

Anne Grete Nyrud
Fung. kommunikasjonssjef
Bymiljøetaten Divisjon friluft

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere