RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MS ble bortdømt


Utligninga: MS' Dave Bonk kjemper forgjeves med holde pucken ute av mål, men den har allerede vært over mållinja. Lørenskog utlikner her til 3-3 i powerplay etter 56.32. Foto: Carina Alice Bredesen
Utligninga: MS' Dave Bonk kjemper forgjeves med holde pucken ute av mål, men den har allerede vært over mållinja. Lørenskog utlikner her til 3-3 i powerplay etter 56.32. Foto: Carina Alice Bredesen
Dommeren ble det store samtaleemnet etter at Lørenskog slo MS 4–3 torsdag kveld.

MANGLERUD: I dét det gjenstår fem minutter av oppgjøret mellom MS og Lørenskog i Manglerud ishall, presser hjemmelaget på for scoring. Det er hektisk duellspill foran gjestenes målgård.

Plutselig tar en av LIK-spillerne seg til øyet.

Dommer Kjell F. Kristiansen viser tegnet for høy kølle, og velger å gi 2+2 minutters utvisning på grunn av skade på spiller.

– Holder seg til øyet

Stillingen er 3–2 til Manglerud Star da Joachim Sundelius må sette seg i utvisningsboksen.

– Regelboka sier klart at når det er skade på spiller skal det gis 2+2 minutters utvisning, sier Kristiansen.

– Sjekket du at det var skade?

– Han holder seg til øyet og jeg oppfatter det som skade i løpet av de tjue sekundene vi har til å gjøre en avgjørelse, sier Kristiansen kort.

Tar mulighetene

I MS-garderoben er stemninga trykket etter kampen.

Med fire av de fem gjenstående minuttene med en mann mindre, får Lørenskog de mulighetene de trenger til å avgjøre kampen i til sin fordel.

– Gutta fortjener bedre i dag. Vi gjør en god kamp, men mister seieren på slutten, sier trener David Livingston.

– Utvisninga avgjør kampen

Han syns dommer Kristiansens avgjørelse om å gi 2+2 minutter er tvilsom.

– Problemet er at dommerne er inkonsekvente. De gir fire minutter, men det er verken blod eller noe annet som tyder på skade. Og den utvisninga avgjør kampen, sier Livingston.

Kontaktlinser?

I tillegg blir det snakket i gangene om at LIK-spilleren det er snakk om, holdt seg til øyet på grunn av en kontaktlinse som var på ville veier.

– Spørsmålet er da om dommeren virkelig sjekket om det var skade på spiller før han ga fire minutter, kommenteres det blant MS-funksjonærene.

– Jeg oppfattet det som skade, og da sier regel boka at det skal gis fire minutters utvisning, understreker hoveddommer Kristiansen overfor noblad.no.

NB! Noblad.no kommer tilbake med videosnutter fra kampen. Følg med!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere