RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kathrine Kronqvist og MS dominerte mot Larvik i den første runden i NM.
Kathrine Kronqvist og MS dominerte mot Larvik i den første runden i NM.

MS lekte seg videre

Manglerud Stars fotballjenter hadde få problemer med å ta seg videre til andre runde i NM.

HAUGERUD: Tirsdagens oppgjør mot Larvik ble av den enkle sorten for MS, som til slutt seiret med komfortable 3-0 over divisjonskollegaen. Dermed fikk MS-jentene en flott opptur etter at laget var uheldige og «bare» fikk 2-2 i serieåpningen mot Gjøvik.

- Mot Gjøvik hadde vi også noen fantastiske angrep, men jentene var nok mer nervøse da. I dag hadde nervene sluppet taket, sier MS-trener Lars Falao.

Kanonscoring

Han fikk se de unge MS-jentene ha fullstendig kontroll i oppgjøret mot mer rutinerte Larvik-spillere. En av dem som sto frem var 17 år gamle Charlotte Bråttum, som kom inn et stykke ut i 1. omgang da Marit Sørvig måtte ut med skade. Kun få minutter etter innhoppet banket like så godt Charlotte ballen rett i vinkelen fra rundt 20 meter.

- Jeg fikk et kongetreff. Første gangen jeg gjør noe sånt på a-laget, smiler Charlotte.

17-åringen, som er ekte Manglerud-jente, har trent med a-laget i halvannet år, men det var først på slutten av fjorårssesongen hun fikk litt spilletid.

- Jeg fikk ikke spille mot Gjøvik, men nå håper jeg å få spille mer fremover, sier målscoreren.

Lite rutine

MS avgjorde mer eller mindre cupkampen i minuttene før pause. Vertene - som for anledningen spilte hjemmekampen på Haugerud - fikk ytterligere én nettkjenning før hvilen. Den sto Anette Heimby Jokstad for.

Larvik hadde heller ikke mye å komme med etter hvilen, og i stedet kunne Kathrine Kronqvist punktere kampen med sin 3-0-scoring.

- Vi begynner å ligne på et lag nå. Spillerne er kommet i gang, og vi fikk til mye av det vi øver på til vanlig. Spesielt morsomt var det å score på en dødball, noe som vi har trent mye på - og vi var i tillegg nære på ved flere andre dødballer, sier trener Falao.

Han tok seg også tid til å skryte av ungjentene.

- Maria (Arnesen) med sine 20 år var rutinen vår i dag, men ungjentene viste seg frem på en flott måte. Blant annet var det morsomt å se Charlotte komme rett inn og kline ballen i mål. Nå gjelder det å matche jentene forsiktig fremover, understreker Lars Falao.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere