MS reddet sesongen

MS-spillerne jubler etter et av Amir Sharifs mål mot Asker.

MS-spillerne jubler etter et av Amir Sharifs mål mot Asker.

Etter 1. omgang så sesongen ut til å være over for MS, men takket være Amir Sharif og Stian Nikodemussen er fortsatt laget med i tetkampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kristoffer Eide var på farten mot Asker. Manglerud Star imponerte med fire scoringer og tre poeng på en vanskelig arena.

ASKER: – Vi måtte rett og slett ha tre poeng her. Nå må vi slå Notodden hjemme, så er vi helt med igjen, mener Amir Sharif.

Med tap mot serietoer Asker hadde alt opprykkshåp vært ute for Manglerud Star. Da hadde det vært ti poeng opp til både serieleder Notodden og søndagens motstander. I stedet er avstanden til serietoer Asker bare fire poeng. Til Notodden er det fortsatt syv, men den luka kan MS gjøre noe med når lagene møtes søndag.

– Asker var tøffe å møte, og de er et godt fotball-lag. Jeg ønsker også vi skal spille mer klikk-klakk-spill, sier Sharif.

Sesongens første mål

Asker scoret kampens første mål etter et kvarter, men Stian Nikodemussen utlignet like etterpå på vakkert vis. Uheldigvis for MS scoret Asker et noe heldig mål rett før sidebytte, uten at MS-moralen ble knust av den grunn.

Heldig var det også for MS at Amir Sharif også kom på banen til 2. omgang.

– Jeg var sjokkert over meg selv i 1. omgang, for jeg var utrolig dårlig. Egentlig burde jeg blitt byttet ut, mener Amir selv.

Men Amir hevet seg i takt med laget. Først utlignet han til 2-2 like etter sidebytte. Så fikk han se Stian Nikodemussen banket inn sitt andre mål for dagen, før Amir igjen var frempå og satte inn 4-2. Asker reduserte én gang – nok en gang på straffespark – men MS klarte å ro i land tre utrolig viktige poeng.

– Dette var mine to første mål for sesongen, men begge kom etter veldig gode pasninger. Uansett er det viktigst at laget vinner – ikke hvem som scorer, sier Amir Sharif.

Dramatikk

Starten på fotball-VM har vært preget av mange forsiktige lag og lite mål. Sånn sett var søndagens kamp på Føyka en stor kontrast til det som skjer i Sør-Afrika. Med syv mål var det stor underholdning i Asker, og i tillegg til de to straffesparkene som ble gitt var det også flere situasjoner som kunne endt med straffe. Blant annet ble Stian Nikodemussen hindret da han var alene med keeper på overtid.

MS-spiss Kim Larsen sto over kampen grunnet skade, og var svært lettet da dommeren blåste av kampen.

– Denne kampen var helt forferdelig å se fra sidelinja, fastslår fotballveteranen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.