*Nettavisen* Nyheter.

MS-talenter til USA

Bak fra venstre: Marcus Bryhnisveen (16), Christer Simonsen (17), Mats Henriksen (16), Magnus Fischer (17) og keepertrener André Lysenstøen (22). Foran: Keeper Joachim Svendsen (17). Foto: Alle foto: Anders Halvorsen

Her er Manglerud Star-spillerne som skal representere U18-landslaget under en eliteturnering i Minnesota.

Klikk på bildet for å forstørre.

GLEDER SEG: MS-keeper Joachim Svendsen ser fram til å stoppe pucker fra amerikanske high school-spillere.

Klikk på bildet for å forstørre.

DEBUTANT: Wang Toppidrett-elev Marcus Bryhnisveen (16) får sine første offisielle U-landskamper over Atlanteren.

Klikk på bildet for å forstørre.

SISTE FINPUSS: Mats Henriksen i aksjon i Manglerudhallen dagen før avreise.

Klikk på bildet for å forstørre.

STOLT: U19-trener i MS, Pål Skogli, er stolt av klubben. – At vi har hele fem spillere på U18-landslaget, er stort for oss, sier den tidligere toppspilleren.

MANGLERUD: Hele fem MS-spillere er med når Bauer National Invitational Tournament innledes i New Hope, Minnesota førstkommende fredag.


– Det blir utrolig gøy å dra på seg landslagsdrakta. Å spille for Norge, har alltid vært en drøm. Det har kribla i hele kroppen i fire-fem uker, sier Marcus Bryhnisveen og ler.

Under den tradisjonsrike tredagersturneringen i Minnesota, venter tøff motstand på landets kommende ishockeyhelter. I New Hope Arena møter U18-landslaget USAs aller beste high school-lag.

– Holder vi fokus og jobber hardt, kan vi overraske. Målet er å vinne hele turneringen, sier Marcus, som har debutert i Get-ligaen denne sesongen.

Spiller med gips

Nordstrands Blad møtte MS-gjengen dagen før avreise til USA. Det var tydelig at talentene gledet seg til å ta fatt på eventyret over Atlanteren.

– Jeg spilte U18-VM i Tyskland forrige sesong, men dette blir nesten like stort. Å få sjansen til å spille en turnering i USA, gir motivasjon, sier Magnus Fischer.

Abildsø-gutten har de siste ukene vært skadet i tommelen, men det hindret ikke 17-åringen i å sette seg på flyet torsdag morgen.

– Det nytter ikke å sutre over den skaden nå. Jeg spiller bare med gips, ikke noe problem, sier Magnus, som går på ishockeylinja på Wang Toppidrett.

– Tøffere hockey

Manglerud Stars andrekeeper, Joachim Svendsen, gleder seg til å møte amerikanske high school-lag.

– Den transatlantiske spillestilen er noe helt annet enn den europeiske. Banene er mindre, intensiteten høyere og spillestilen tøffere, mer fysisk, sier sisteskansen til Nordstrands Blad.

De norske U18-spillerne skal bo hos vertsfamilier under deler av USA-oppholdet.

– Det blir en bra opplevelse. Kult at vi får tid til noe annet enn hockey også. Vi skal blant annet feire Halloween sammen med familiene, forteller Manglerud Toppidrett-eleven Joachim Svendsen.

Tidligere toppspiller og rekruttrener i MS, André Lysenstøen (22), er med til Minnesota som keepertrener.

Manglerud-guttene Markus Søberg (Frölunda) og Erlend Lesund (Timrå) er også med.

I forkant av turneringen, som starter fredag, spiller U18-laget flere oppkjøringskamper.

Talentene returnerer til Norge 8. november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.