*Nettavisen* Nyheter.

M/S yppet seg mot Røa

Manglerud/Stars fotballjenter skapte sjanser i fleng mot regjerende serie -og cupmester Røa, men måtte til slutt se seg slått 2-0 i cupens andre runde.

- Forskjellen på Røa og oss er at de setter sjansene sine, sier trener Arild Johannesen.
For Manglerud/Star gikk respektløst til verket på store Lambertseter stadion. Før pause kunne både Cecilie Olofsson og Tuva Gulbrandsen ha scoret for hjemmelaget.
- Jeg synes vi holder nivået til Røa godt, og vi har vel nesten like mange sjanser som dem. Og et par av dem er skikkelig store, sier Johannesen.
De to aller største kom etter pause. Først på et frispark fra veteranen Cecilie Berg-Hansen fra tjue meter, som Røas keeper Silje Vesterbekkmo med nød og neppe fikk fistet bort fra krysset.
Minuttet etter kom Gulbrandsen alene med keeper, og lobbet ballen over Vesterbekkmo. Men landslagsspiller Marit Fiane Christensen feide bort ballen på målstreken.

Billige mål

Røa skapte nok litt flere sjanser enn M/S, men Heidi Hyving sto bra i hjemmelagets mål. Men hun kunne lite gjøre da Karin Bredland trillet inn 1-0 tolv minutter etter pause.
Tretten minutter før full tid fomlet samme Hyving litt med ballen, og Christiane Meløy Christensen punkterte matchen for den regjerende norgesmesteren.
- Vi slipper inn to billige goaler, og det er litt synd. Men det var en positiv match for oss, selv om det aldri er gøy å tape i fotball, sier Johannesen.

Ikke skremt

Spillerne til M/S var langt i fra skremt av nivået.
- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg synes vi var gode, og Røa er jo ikke det samme som i fjor, sier kaptein Lydia Fredstad.
- Hva er forskjellen på lagene?
- De er litt sterkere enn oss, og tempo er høyere til tider. Men jeg synes ikke Røa utnyttet det spesielt bra, sier Fredstad.
Men det er serien som er viktigst for M/S.
- Vi skal rykke opp, og jeg tror mye skal gå galt om vi ikke skal klare det, sier Fredstad.

Gode stoppere

Svenske Cecilie Olofsson (27) og Maria Arnesen (17) danner M/S´ stopperpar, og de holder et bra nivå.
- Jeg synes det var kjempegøy å spille mot Røa. Det var litt forskjell på styrke og tempo, men det kommer etterhvert for oss også, sier Arnesen.
Den lovende tenåringen har vært innom U17-landslaget, og vil gjerne spille i Toppserien en gang i fremtiden.
- Det er målet mitt, sier Maria fra Manglerud.
Kollegaen i midtforsvaret, Cecilie Olofsson har litt langer fartstid. Hun har spilt et par kamper for det svenske U21-landslaget, og har flere sesonger bak seg i den svenske eliteserien for Landvetter fra Gøteborg.
- Jeg flyttet til Norge for fem år siden, og da sluttet jeg å spille fotball. Men i fjor var det en som tipset meg om M/S, og da fikk jeg lyst til å begynne igjen, sier Olofsson.
- Så nå blir du med opp hvis dere klarer å rykke opp?
- Vi får se. Jeg tar ett år av gangen, men det er ikke umulig, sier Cecilie Olofsson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.