RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møte om Nabohjelp mandag

Tom Nordby er daglig leder i Nabohjelp. I samarbeid med politiet varsler han nå informasjonsmøte for bydelens innbyggere.

Majorstuen: På Majorstuen politistasjon avholdes mandag 11. juni mellom 19.00 og 20.30 informasjonsmøte der den landsomfattende organisasjonen Nabohjelp informerer om sitt prosjekt. Et prosjekt som tar sikte på å bedre området der du bor, bli kjent med naboen og sammen utvikle et godt nabolag.

Ved å gjøre en liten innsats selv, får du og naboene dine et tryggere og hyggeligere nabolag å bo i, sier Tom Nordby.


Ta ansvar selv

Nabohjelp arrangerer møtet i samarbeid med bydelen og SaLTo-koordinator Randi Driessen, og spesialmedarbeider innen forebyggende arbeid på Majorstua politistasjon Leif Rosenkilde. Bakgrunnen for prosjektet er at Nordby mener vi etter hvert er vi blitt mer og mer usynlige for hverandre.

Å bry seg positivt om nærmiljøet er blitt mindre betydningsfullt, mens det for noen få tiår tilbake, var det mer vanlig at folk tok vare på hverandre i nabolagene. Vi vet ikke lenger hva som skjer i gata der ungdommen styrer agendaen på ettermiddag og kveldstid. Foreldrene er som regel de siste som får vite noe dersom det er en negativ utvikling i miljøet og offentlige instanser har ikke lenger ressurser til å gripe inn overalt der noe skjer, selv om vi som beboere roper om hjelp. Vi må innse at det er vi selv må ta ansvar for eget boområde, og dermed styrke trivsel, trygghet og tilhørighet, sier Nordby. Han mener vi alle har et ansvar som strekker seg ut over oss selv og vi trenger hverandres oppmerksomhet.


Levende prosjekt

- Folk bryr seg for lite om de som bor rett over gaten, sier Nordby og forteller at Stiftelsen Nabohjelp oppfordrer naboer i hele landet til å mobilisere de gode kreftene seg imellom ved å etablere såkalte NABO-soner. Det vil si avgrensede geografiske områder hvor naboene går sammen og tar ansvar for eget bomiljø. Erfaringer fra etablerte NABO-soner viser at kriminalitet og hærverk minskes, samt at kontakten naboene imellom styrkes. Områdene merkes, med plaketter eller klistremerker, for å vise alle at her bryr vi oss om vårt nærmiljø og om hverandre. Møtet som holdes mandag er åpent for alle, men Nordby håper selvfølgelig ressurspersoner i nærområdet deltar og videreformidler budskapet i sine kretser.


- I storbyene er det flere som føler seg utrygge og sånn bør det ikke være. Gjennom nabosamhold vil vi kunne endre på blant annet dette. En annen positiv trend vi ser er at det sosiale som skapes i bygård, borettslag eller villastrøk gjennom prosjektet utvikler seg. Dette er et levende prosjekt og jeg håper mange kommer på møtet, avslutter Nordby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere