RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møtestedet bør sikres

Kirkelig fellesråd har fått igang et tilbud i bydel Alna som virkelig fungerer. Møtestedet i Ellingsrud kirke har mange brukere og frivillige, som ukentlig treffes og tilbringer gode stunder sammen. For mange har samværet mye å si for livsutfoldelsen. Psykiske barrierer blir overvunnet gjennom gruppas varierte aktiviteter.

Som du kan lese om i dagens avis, står tilbudet i fare for å bli nedlagt. Kirkelig fellesråd har ikke midler til å drive det videre. Som en kriseløsning har Bydel Alna gått inn med midler i noen måneder. Slik situasjonen er nå, er møtestedet avhengig av kommunale frivillighetsmidler for å kunne fortsette.

Vi mener tilbudet er et stjerneeksempel på tiltak som fortjener frivillighetsmidler. I kriteriene for å få slike midler fra Helse- og velferdsetaten heter det blant annet at "Tilskudd skal gis til (...) grupper som arbeider med omsorgsarbeid, helsefremmende og sykdomsforebyggende arbeid". Problemet er at slike sentrale midler først og fremst gis til byomfattende tiltak.

Situasjonen er derfor spent for de som bruker møtestedet i Ellingsrud kirke. Situasjonen er svært lite forutsigbar, for en gruppe som til en stor grad er avhengig av stabilitet. "Vi har prøvd flere kanaler uten å lykkes. Dermed står alt på denne søknaden", sier prosjektleder Hilde Kirkebøen.

Vi mener Bydel Alna bør gå inn og sikre dette tilbudet. Det er uholdbart dersom et velfungerende, bydelsbasert tilbud hvert år skal være prisgitt sentrale frivillighetsmidler. Bydelen driver allerede tiltak som Kurs i mestring av depresjon (KID), ulike aktivitetsgrupper og to aktivitetshus. Møtestedet i Ellingsrud kirke framstår som et godt supplement til disse. Tilbudet er allerede veletablert og godt besøkt, og ifølge Kirkebøen kommer det stadig nye folk som ønsker å være der.

Forebygging er alltid langt billigere enn behandling. Dermed er det mye god samfunnsøkonomi i dette tilbudet for Bydel Alna. Men det aller viktigste er de menneskelige belastningene som unngås ved at mennesker med ekstra utfordringer har et trygt og godt nettverk.Vi mener tilbudet er et stjerneeksempel på tiltak som fortjener frivillighetsmidler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere