RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møtet var viktig, sier leder av bydelens kultur- og oppvekstkomité, May-Brith Døssland.
Møtet var viktig, sier leder av bydelens kultur- og oppvekstkomité, May-Brith Døssland.

Møtet var viktig!

Det er svært overraskende at Høyre ikke ser viktigheten av at budsjettet komitébehandles, sier leder av kultur- og oppvekstkomiteen, May-Brith Døssland (V).

NORDRE AKER: Kultur- og oppvekst er ikke-lovpålagte oppgaver bydelen har heller ingen sentral kultur- og oppvekstkoordinator. Dertil blir det enda viktigere at vi som lokalpolitikere ivaretar aktivitetsmulighetene innenfor dette området og i sammenheng med budsjettforslaget gjennom komitébehandling, sier leder av kultur- og oppvekstkomiteen (KO), May-Brith Døssland.

Svært overraskende

Derfor er det svært overraskende at Høyre ved Tom-Espen Møller ikke ser viktigheten av at budsjettet også behandles i kultur- og oppvekstkomitémøtet, sier komitélederen, og legger også til at møtet var åpent for publikum og interessegrupper, og at det av den grunn var viktig å gjennomføre møtet.

Det var ikke publikum til stede denne gangen. Men det pleier det ofte å være på KO-møtene, så det kunne vi ikke vite på forhånd.

Vær konstruktiv!

Når Høyre velger å ikke delta på dette møtet forteller det noe om hvor viktig, eller lite viktig, partiet mener dette arbeidet er. De stiller seg på sidelinjen og kritiserer, uten å komme med konstruktive innspill til kultur- og oppvekst budsjettet, sier Døssland.

Og grunnen til det tror jeg ligger i partiets syn på hvordan vi som folkevalgte lokalpolitikere skal jobbe.

Ombudsrolle

Døssland avviser også kritikken om at Venstre tar opp saker som ligger utenfor bydelens kompetanseområde.

Venstres politikere tar sin ombudsrolle for lokalbefolkningen i bydelen seriøst. Eksempelvis viser forslaget om en «ambulerende politikerbenk» hvor viktig vi mener det er å møte bydelens befolkning på ulike arenaer. For at vi skal kunne være med på å utvikle bydelen på en god måte er vi avhengig av gode innspill fra bydelens beboere. Beboerne henvender seg til politikerne på forskjellige måter og noen synes det er lettere å snakke med en lokalpolitiker i en mer uformell ramme som ved en politikerbenk.

Skape lokalpolitikk

Som direktevalgte lokalpolitikere skal vi ikke bare behandle saker satt på dagsordenen av administrasjonen, men også være med på å skape lokalpolitikk. Det forsøker Venstre å gjøre med de forslagene de fremmer, som blant annet «rettferdig handel i bydelen» og bydelspris. Når det gjelder saker som ønsker og behov for by(dels) sykler og svømmehall, har bydelen ikke myndighet og penger til å gjennomføre dette. Men vi kan løfte fram sakene for byrådet og bystyret, sier Døssland.

Formidle bydelens ønsker

På denne måten kan vi fortelle våre sentrale politikere hva vi mener er viktig for bydelen vår. Hvordan skal de ellers få vite at det er svært mange i bydelen vår som mener at vi blant annet har stort behov for et bedre svømmeopplæringstilbud til barna våre? Tror virkelig Høyre at byrådet, eller bystyret, plutselig skal finne ut at i bydel Nordre Aker er det et spesielt stort ønske og behov for dette? sier Døssland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere