RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møtt med musikk og korsang


Erling Pettersen
Erling Pettersen
Mangeårig direktør i Kirkerådet Erling Pettersen, ble søndag innsatt som prest i Nordstrand kirke.

Nordstrand: En feststemt menighet fylte opp kirken til siste benk, og vel så det, da Erling Pettersen søndag ble mottatt av sin nye menighet i Nordstrand kirke. Mange kirkegjester hadde fått plass på galleriet. Kirkekorene og musikere spilte og sang under den flotte prosesjonen som innledet høymessen. Marit og Per-Olav Bjørnstad, som var flaggbærere i prosesjonen, ble under gudstjenesten utsendelser for Misjonsalliansen til Kina.

Synlig

Det var prost Tore Kopperud som ledet innsettelsen av Pettersen.

Til menighetsbladet sier den nyinnsatte sognepresten at han ønsker å være en tilgjengelig og synlig sogneprest som skal åpne dørene inn til kirken. Pettersen er opprinnelig fra Bergen, han ble uteksamninert for 30 år siden fra Menighetsfakultetet og ordinert to år senere. Han har hatt flere stillinger ved Universitetet i Oslo, han har vært misjonsprest for Norges Misjonsselskap i Brasil, daglig leder for Institutt for kristen oppseding og direktør i Kirkerådet fra 1996 og frem til han nå starter sin nye gjerning som sogneprest. Pettersen har vært bispenominert to ganger og takket nei til det samme fire ganger - og mener at det får være nok.

Nå gleder jeg meg til å jobbe i menigheten, sier Pettersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere