RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møtte en ekte pulverheks


Galleriet var fylt til randen av unger som ønsket å få med seg Pulverheksa lese eventyr.
Galleriet var fylt til randen av unger som ønsket å få med seg Pulverheksa lese eventyr.
Forventningene var høye, og svært forskjellige da Pulverheksa gjestet Leker og Mer på Årvoll.

ÅRVOLL: Pulverheksa er kjent fra blant annet barne-TV og en rekke barnebøker, og er svært populær hos barn over hele landet. Lørdag var det barna på Årvoll sin tur til å hilse på heksa, også kjent som Ingunn Aamodt.

Lekebutikken Leker og Mer på Årvoll senter går så det suser etter at Vivi-Ann Mauseth åpnet butikken i sommer. Konseptet er altså en lekebutikk med galleri, der det stilles ut blant annet tegninger og malerier fra lokale barnehager, i tillegg til at kjente barnebokforfattere og andre barnevennlige underholdningspersoner inviterer til lesestunder og aktiviteter for barn.

- I og med at vi er såpass nystartede, har vi ikke rukket å ha så veldig mange arrangementer ennå, men for anledningen stiller vi ut pulverheksategninger laget av barn fra Sletta og Refstad barnehage. Så kjører vi litt opp nå mot jul, og har hatt besøk av forfatter Henrik Hovland, og i dag er det Ingunn Aamodt med Pulverheksa som hilser på barna, sier en fornøyd butikkinnehaver.

Pulverkaker

Lise Wærp Hauge (6) var en av de mange unge som kom for å se Pulverheksa. Selv hadde hun aldri hørt om Pulverheksa før. Trodde hun.

- Jeg har ikke sett Pulverhelsa før, men jeg tror hun er en slem heks. Jeg tror hun kan magi, og så kan hun trylle. Eller forresten, jeg tror jeg har henne på bok hjemme. Tror jeg.

Uansett om Lisa hadde Pulverheksa på bok hjemme, eller ikke, viste det seg fort at Pulverheksa ikke var særlig slem. Ungene satt som trollbundet da Aamodt leste de fem første kapitlene i julekalenderboka si. Hun fortalte barna hvor lett det er for henne å bake kake.

Ja, så lett er det, at det bare er å putte pulver i gryta, så sier det «poff!», og så er kaka ferdig.

Beste småtroll

Gjennom hele lesestunden satt barna stille som mus mens de hørte på historiefortellingen, noe som imponerte Pulverheksa.

– Dere må være den beste forsamlingen av småtroll, sa Pulverheksa før hun avsluttet lesestunden.

Lise Wærp Hauge hadde dannet seget litt annet inntrykk av heksa etter lesestunden.

– Hun var morsom, ikke skummel. Og så kunne hun trylle med pulver, sier en oppstemt Lise som der og da bestemte seg for å ønske seg en bok av Pulverheksa til jul.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere