RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekymret: Tom Hartvin (leder av Klemetsrud IL), Roger Halvorsen (daglig leder KIL Miljø), Tove Klokkerhaug (håndballmor), Anita Øygard (har barn på Lofsrud skole) og Ingrid Beate Oppdal (håndballmor) mener det er på høy tid at Klemetsrudhallen stenges ogdet bygges ny hall der plasthallen på Mortensrud nå ligger. Alle foto: Aina Moberg
Bekymret: Tom Hartvin (leder av Klemetsrud IL), Roger Halvorsen (daglig leder KIL Miljø), Tove Klokkerhaug (håndballmor), Anita Øygard (har barn på Lofsrud skole) og Ingrid Beate Oppdal (håndballmor) mener det er på høy tid at Klemetsrudhallen stenges ogdet bygges ny hall der plasthallen på Mortensrud nå ligger. Alle foto: Aina Moberg

Mugg, råte, kloakk – her nektes elevene å ha gym

Klemetsrudhallen er så helsefarlig at elever ikke får bruke den til gym. Men, idrettsutøvere trener der hver eneste dag.

MORTENSRUD: Det var sist uke Utdanningsetatens hovedverneombud stanset arbeid som var i gang i hallens inngangsparti og garderober.

Bak avgjørelsen ligger følgende: Betydelig soppvekst i inngangskorridor og begge hallene, unormalt sterkt kloakklukt i toalettene ( sannsynlig metan og hydrogensulfid), mangelfull og delvis defekt ventilasjon, blokkert rømingsvei fra den største hallen til øvre hall, glatt gulv i inngangskorridor, anlegget tilføres kontinuerlig luft og svært dårlig akustiske forhold i bruksarealene.

LES OGSÅ: Skal få bukt med mugg og dårlig lukt

Som en konsekvens av dette ble det besluttet at elevene ved Lofsrud ungdomsskole ikke lenger får ha gymtimer i hallen.

– I tillegg til den alarmerede tilstandsrapporten fra verneombudene, henger lysarmatur løst i taket i den store hallen, det er ikke utstyr til nødsamband, mobilen har liten eller ingen dekning, døren til førstehjelpsustyret er stengt med hengelås, og lærer har ikke tilgang til rommet med hjertestarter og brannapparat, sier Anita Øygard på vegne av mange bekymrede skole- og idrettsforeldre.

Venter på målinger av muggsopp og radon

– I denne hallen er det ikke bra for noen å være. Det ser alle som har vært inne der. Vegger langs inngangen ned til hallen er fjernet grunnet mugg og råte. De er erstattet av plastduker. Bak høres vannet som sildrer ned.

Foruten skolegym på dagtid, er hallen om ettermiddagen i bruk til håndball, hockey, turn, fotball, cricket og innebandy.

LES OGSÅ: Landhockey fenger jentene

– Det er Oslo idrettskrets som fordeler treningstider for alle Oslos haller. De har valgt å holde Klemetsrudhallen åpen for aktivitet på kveldstid i påvente av målinger som innbefatter muggsopp og radon, sier Anita Øygard.

– Utdanningsetaten har stengt hallen grunnet umiddelbar fare for liv og helse. Det bør tas på alvor, sier hun.

Bør bygges ny hall på Mortensrud

Klemetsrudhallen fra 1988 er bydel Søndre Nordstrands eneste innendørs idrettshall, sprengt ut i fjellet under Senter Syd. Stengt første gang i 1992.

– Den forfaller sakte, men sikkert og skulle vært stengt for lenge siden, sier Roger Halvorsen, daglig leder i KIL Miljø og Tom Hartvin, leder i Klemetsrud IL.

– Det lønner seg ikke å reparere hallen. Det bør heller bygges en flerbrukshall der plasthallen vår ligger i dag, sier de.

Anita Øygard håper politikerne tar konsekvensen av det som nå skjer med Klemetsrudhallen.

– Har vi råd til OL må vi også ha råd til ny flerbrukshall på Mortensrud, sier hun.

– Bydelen vår er i sterk vekst. Her bor mange barn og unge som har behov for et sted å være. (Søndre Nordstrand har flest unge under 30 år i Oslo, journ. anm.). Vi trenger en storstue hvor barn og unge kan treffes på tvers av kulturer. Alt ligger til rette for at en ny flerbrukshall kan bygges. Det handler bare om å få satt prosjektet på dagsorden, sier Anita Øygard med støtte fra håndballmødrene Tove Klokkerhaug og Ingrid Beate Oppdal.

LES OGSÅ: Ungt forbilde ble årets navn

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere