*Nettavisen* Nyheter.

Mulig flytting av korttidsenheten

Lekkasjer og dårlig inneklima er en av årsakene til at det vurderes nye lokaler for korttidsenheten på Romsås.

BYDEL STOVNER/ROMSÅS: Det er muligheter for at Spesialisert korttidsenhet, som holder til på Romsås sykehjem, får nye lokaler. Dette kom frem under bydelsutvalget på Stovner sitt møte før påske. Til korttidsenheten kommer det pasienter fra Ahus, som bor i Bydel Stovner og Bydel Grorud.

– Vi vet at det har vært litt lekkasjer, og skal ha et møte med Omsorgsbygg KF etter påske. Vil vil be dem om å foreta en ordentlig runde i lokalene for å se om det er mugg eller råte der, eller at de ser etter alternative lokaler, forteller bydelsdirektør i Bydel Stovner, Maria Brattebakke.

God trivsel

Trivselen blant dem som er på korttidsenheten er stor, men lokalene er ikke optimale. Det har tilsynsutvalget funnet ut. Blant annet så er det kun en dusj på deling. Ansatte sliter med hodepine daglig fordi inneklimaet er veldig dårlig, spesielt om vinteren. Et annet aspekt som kom fram da tilsynsutvalget hadde møte på korttidsenheten, er at beboerne føler seg utrygge på Romsås senter. Beboerne skal ha gitt uttrykk for at de er redde for å bli ranet, og at senteret er utrivelig.

Vil flytte

Leder for korttidsenheten, Elisabeth Nordal, mener det er fornuftig å flytte ut fra lokalene.

– Det er fukt og dårlig inneklima, så vi vil gjerne ha nye lokaler, sier hun og legger til at det eneste som er viktig å tenke på er at eventuelle lokaler må egne seg for somatisk avdeling.

– Vi har egentlig ingenting på ønskelisten sånn ellers, sier Nordal.

– Dersom det vil få en annen lokasjon, bør jo det være i Groruddalen, siden dette er pasienter som kommer fra Ahus, sier Brattebakke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.