RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mummitrollet og familien tester ut pynting av juletre.
Mummitrollet og familien tester ut pynting av juletre. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Mummidalen kom til Rommen

Laget og framført av barnehageansatte for barnehagebarn. Det er hva de barnehagesansatte damene har gjort de siste 13 årene. Denne julen får barna møte Mummitrollet på Rommen scene.

ROMMEN: Vanligvis jobber Irene Høgberg i Fossum barnehage. Men hver jul tar hun også på seg kostyme og går inn en i ny rolle. Hun er én av ni barnehageansatte i Groruddalen som årlig setter opp en juleforestilling for barnehagebarn. Denne onsdag formiddagen er hun ikke Irene lenger. I dag er hun Mummimamma. Altså mammaen til Mummitrollet.

«Grantreet»

Årets forestilling handler om Mummifamilien som ikke har helt kontroll over kalenderen. Publikum, altså barna kommer inn i handlingen da hele familien ligger å sover i Mummihuset. Der har de sovet siden oktober. De bråvåkner rett før julen kommer. Men de er ikke helt sikre på hva «julen» egentlig er og hva den innebærer. Først blir de redde og frykter den skumle «julen» som kommer snart. Og dermed er historien godt i gang.

11 forestillinger

Damene skal spille 11 forestillinger før jul. Irene Høgberg og hennes kolleger koser seg med å spille for de små. Forestillingene er interaktive. Barna blir involvert i handlingen.

– Når vi får god respons fra barna, er det veldig gøy, sier Høgberg.

Hun har erfart at barn er som andre publikum. De er forskjellige.

– Det varierer fra forestilling til forestilling. Men uansett er det alltid veldig givende å spille for barn, sier Høgberg rett før forestillingen skal begynne.

Med opptil 200 barn på hver forestilling, kan damene komme til å spille for om lag 2000 barn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere