*Nettavisen* Nyheter.

Munch flytter inn i Lambda

Lambda ble endelig vedtatt på på onsdag. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

I går ble klubba slått i bordet, og Lambda skal bli en realitet.

23.10.14 10:01

BJØRVIKA: Bystyret i Oslo fattet onsdag kveld det endelige vedtaket om bygging av et nytt Munch-museum i hovedstaden, seks år etter at det ble bestemt at det skulle ligge i Bjørvika.

– Det er en flott dag ikke bare for Munch-museet, men også for Oslo og kunstelskere over hele verden, sier direktør Stein Olav Henrichsen ved Munch-museet i en kommentar.

Behandlingen av saken tok 40-50 minutter og vedtaket ble gjort mot stemmene til Fremskrittspartiet, Rødt og De Grønne.

Lambda, som det nye museumsbygget kalles, skal oppføres nær Opera-bygget i Bjørvika.

Henrichsen peker på at det vil gi et vesentlig bedre publikumsgrunnlag.

– Det vil både kunne bli et attraktivt tilskudd til bydelen og gi Munch-museet en sentral beliggenhet i byen i tråd med samlingens betydning og attraktivitet, mener han.

Museumsdirektøren påpeker at et viktig aspekt ved det nye museet er samlokaliseringen av Munchmuseets og Stenersenmuseets samlinger.

– Ulike tradisjoner, utstillingspraksis og kompetanse styrker programmet og profilen i det nye museet. Særlig vil videreføring av en sterk samtidskunstprofil skape mulighet for å bidra til å sette både museet og Munchs kunst inn i et relevant, attraktivt og moderne samfunnsperspektiv, håper han.

Kostnadsrammen for nytt Munch-museum er på 2,76 milliarder kroner, justert for prisstigning. Byrådet antyder byggestart i april neste år, og museet skal etter planen åpnes for publikum ved utgangen av 2019.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag