*Nettavisen* Nyheter.

Munch utsatt – igjen

Byutviklingskomiteen har igjen utsatt behandlingen av et nytt Munch-museum, og dermed blir det opp til det nyvalgte bystyret å avgjøre saken.

OSLO: Det ble klart på dagens møte i byutviklingskomiteen.

Del på Facebook

– Det er veldig mange ting vi vil ha svar på før vi behandler dette, sa Frps Svenn Kristiansen til dittOslo.no tidligere i dag.

Intet nytt under solen der, det meldte Frp om allerede før valget. Det samme gjorde Venstre.

Det som ble den oppsiktsvekkende endringen i dagens behandling av saken, var at Høyre også snur og støtter Venstre og Frp i å utsette behandlingen av saken.

Høyre sier de går for en utsettelse fordi byrådskamerat Frp har stilt så mange spørsmål om saken, at de ser det som mest ryddig å utsette den. Frp har tidligere støttet Høyre i saken og gått for både Lambda og flytting til Bjørvika, men snudde i saken tidligere i år.

Ikke fordi de ikke liker bygget, eller Bjørvika, men fordi de ville ha en grundigere gjennomgang.

Nå håper Høyre på en ny snuoperasjon etter en ytterligere utsettelse.

– Vi har tidligere blitt enige om denne saken, så vi håper at Frp følger opp det når saken skal endelig behandles. Det vil gjøre forhandlingsklimaet bedre om vi holder de avtalene vi har inngått, sier Lae Solberg til VG.

Dermed er det mye som tyder på at nettopp behandlingen av den omstridte saken, som tar for seg både et nytt Munch-museum og blant annet Deichmanske bibliotek, vil bli en het potet i de kommende byrådsforhandlingene.

LES OGSÅ:

Frp sier nei: Kroken på døra for Lambda

Internasjonal Munch-interesse

Munch utsatt til etter valget

Kræsj om kulturutbygging

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.