RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

München-nei kan bety Oslo-OL i 2022


Etter at Oslos hovedkonkurrent München har takket nei til å søke om OL i 2022, er Oslo ett skritt nærmere.
Etter at Oslos hovedkonkurrent München har takket nei til å søke om OL i 2022, er Oslo ett skritt nærmere. Foto: Illustrasjon: Oslo kommune
München kommer ikke til å bli noen konkurrent for Oslo i kampen om å få OL i 2022, for i en folkeavstemning ble det nei til de tyske OL-planene.

MÜNCHEN:  Det var motstand mot å søke etter at München tapte kampen om å få OL i 2018. Da var det sørkoreanske Pyeongchang som snøt tyskerne for lekene.

Ved å søke igjen nå mente tyskerne de ville ha store sjanser til å vinne fram, men folket ville det altså annerledes.

Alle sa nei

Det var meningen å arrangere lekene i selve byen, men det var også planlagt arenaer i Garmisch-Partenkirchen, Ruhpolding og Schonau am Königsee.

I alle regionene som var med i avstemningen, ble det nei.

Tidligere i år var det en tilsvarende folkeavstemning i Oslo, men i den norske hovedstaden var det et klart flertall for å gå videre med søknaden, og torsdag til uken kommer Norge til offisielt å melde sin interesse til Den internasjonale olympiske komiteen (IOK).

Det var ventet at kampen om lekene om ni år kom til å stå mellom Oslo og München, og den tyske byen ble ansett som favoritt, i og med at tyskerne ikke har arrangert vinterleker siden Garmisch-Partenkirchen var arrangør i 1936.

LES OGSÅ:

Geir Lippestad: – Helt naturlig at vi arrangerer OL

DEBATT: «Fem grunner til at Oslo-OL vil holde budsjettet»

Skuffet OL-sjef

– Jeg er veldig skuffet. Det er bitter for tysk idrett at vi ikke får muligheten til å vise verden hvordan olympiske vinterleker skal arrangeres, sa Michael Vesper, generaldirektøren for de tyske olympiske særforbundene.

I München var det 52,1 prosent av folket som stemte nei til å gå videre med OL-søknaden, mens det tilsvarende tallet i Garmisch-Partenkirchen var 51,56 prosent.

Cirka 1,3 millioner mennesker var stemmeberettiget. (©NTB)

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere