Munkerud-elever klare for flytting

TIL NORDSTRAND: Bjørn Støle Almlöf og Eivind Aastorp går i 5. klasse og skal nå gå to år på Nordstrand skole.

TIL NORDSTRAND: Bjørn Støle Almlöf og Eivind Aastorp går i 5. klasse og skal nå gå to år på Nordstrand skole. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Om tre måneder starter rivingen av Munkerud skole. Høsten 2016 skal den nye skolen stå ferdig.

NY SKOLE: I august 2016 skal den nye skolen på Munkerud stå ferdig. Skisse: Planforum arkitekter

GLEDER SEG: Rektor ved Munkerud skole, Stein Arne Andersen. Arkivfoto: Simen Sundsbø

MUNKERUD: Det er hektisk aktivitet på Munkerud skole. Om drøye tre måneder skal skolen være tømt før rivingen av den gamle skolen begynner.

LES OGSÅ: Vil utrede ekspropriasjon og ny atkomst på Munkerud

Skolens elever skal til høsten fordeles på nye Nordseter skole og på nyrenoverte Nordstrand skole (tidligere Nordstrand videregående).

Rundt 450 elever fra 1.–4. klasse skal til Nordseter. Rundt 300 elever på 5.–7. trinn skal til Nordstrand. Administrasjonen fordeler seg på de to skolene.

Rektor ved Munkerud skole, Stein Arne Andersen, gjør seg klar for to år på flyttefot:

– Jeg kommer til å være litt på begge skolene, sier han og legger til at det blir godt å forlate den gamle skolen.

– Anlegget er veldig slitt, og lokalene vi får på Nordseter og Nordstrand er veldig flotte. Så vi er heldige sånn, det blir ikke to år med brakker, sier rektoren.

– Det er litt trist at skolen skal rives, for det er jo her vi har gått hele skoletiden vår, sier Bjørn Støle Almlöf (11) og Eivind Aastorp (10).

– Men doene er veldig ekle og det blir fint å gå på skole i helt nye lokaler. Selv om det er litt kjipt at vi ikke får gått på den nye skolen, sier det to femteklassingene.

LES OGSÅ: 300 nye Munkerud-barn skaper frykt for trafikkaos

En solid opprydning

Rektor Andersen forteller om travle dager. Å flytte inn i to skolebygg samtidig som man skal ut av en gammel skole er ingen spøk.

– Skolen er jo fra 1959 så det er en del å ta tak i, sier rektoren.

Nå benytter de seg av anledningen til en solid opprydning.

Noe av det som skal med i flyttelasset, og som trolig vil bli brukt i det nye skolebygget, er de ikoniske vindusdekorasjonene tegnet av Leif Henstad og sandblåst av Trygve Orfjell.

LES OGSÅ: Munkerud tilbake på tegnebrettet

Ferdig i 2016

Siste skoledag er fredag 20. juni. Deretter har personalet cirka en uke på seg til å flytte fra Munkerud til Nordseter og Nordstrand. Her skal de bli til nye Munkerud skole står ferdig i august 2016. Den nye skolen vil kunne ta imot 840 elever.

– Vi regner med at de starter å rive her ganske umiddelbart etter 1. juli, sier rektor. Rundt 1. september skal skolen være jevnet med jorden og 1. oktober kommer byggentreprenøren.

– Vi gleder oss veldig. Det blir en helt annen verden, og det er godt å føle at vi er i gang, sier rektor Stein Arne Andersen.

LES OGSÅ:

Nye skolegrenser i 2013

Ny Munkerud skole ferdig høsten 2016

Foreldre frykter baseskole på Munkerud

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.