*Nettavisen* Nyheter.

Munkerud tilbake på tegnebrettet

Skolebyråd Torger Ødegaard forteller at de trekker planene for nye Munkerud skole. Nå er det tilbake til tegnebrettet. Vi ønsker en skole alle er fornøyd med, sier han.

Planene for nye Munkerud skole skal endres. Det bekrefter skolebyråd Torger Ødegaard.

MUNKERUD: Planene for ny skole på Munkerud har vakt massive reaksjoner fra foreldre og enkelte lærere som mener planene la opp til en lite fleksibel og dårlig løsning.

I forrige uke gikk nestleder i byutviklingskomiteen Tone Tellevik Dahl ut og sa at hun også er skeptisk til planene hun karakteriserer som lite fleksible og lite funksjonelle.

LES OGSÅ: - En seier for demokratiet

I dag er derfor en gledens dag for alle som har jobbet for at planer for nye Munkerud skole må endres. Byråd Torger Ødegaard (H) har nå bekreftet til Nordstrands Blad at han ønsker å se på planene for den nye skolen på nytt.

- Jeg vil se på saken en gang til og behandle saken med nye øyne. Vi er opptatt av at skolen som bygges skal blir en god skole for alle, sier skolebyråden.

Får forslaget tilbake

Byutviklingskomiteen skulle egentlig behandle saken den 19. mai, men dette blir nå ikke noe av.

- Prosjektet som det foreligger nå, blir ikke realisert. Jeg har bedt komiteen om å få saken tilbake så de skal ikke behandle saken før et nytt forslag ligger på bordet, forklarer Ødegaard.

Byråden roser foreldre og andre som har stått på og engasjert seg.

- Det er alltid viktig å være i tett dialog med innbyggerne, vi er tross alt folkevalgte, så det skulle bare mangle. Og det å engasjere seg i nærmiljøet sitt som disse foreldrene har gjort, er veldig positivt. Det kommer det som oftest noe godt ut av, sier byråden.

Nå håper han på å få plass nye tegninger for nye Munkerud skole så raskt som mulig, men noen tidsperspektiv er det ennå ikke mulig å fastsette. Men byråden tror så absolutt det er verdt ventetiden.

- Jeg tror det er mulig å bygge en skole hvor alle er enige om at løsningen er god, og det har vi ikke her. Derfor ønsker vi å se på planene på nytt så vi får en skole alle er fornøyde med, både elever, foreldre og lærere, sier byråden.

Vil ha fleksibel skole

Det er for tidlig å si noe om hvordan skolen skal utformes, men byråden slår fast at skolen i hvert fall ikke skal bygges etter de planene som nå foreligger.

- Nei, nå begynner vi på scratch. Vi skal tilbake til tegnebrettet og se på en annen løsning for den tomten som ligger der.

- Vi er opptatt av å bygge en skole som er fleksibel. Elever er forskjellige og alle har forskjellige behov. Et skolebygg må derfor ha en slik fleksibilitet at det er mulig å drive ulike typer undervisning i det. Det gjelder for alle skolene som bygges i Oslo, sier Ødegaard.

Byråden påpeker at det er mange vellykkede eksempler på såkalte baseskoler, selv om dette er et begrep man i stor grad har gått bort fra.

- Kastellet og Bjørnholt er jo gode eksempler fra deres distrikt. Det er ikke tanken bak baseskoler det her dreier seg om. Det er dette enkeltprosjektet vi ønsker å se nærmere på, sier byrådssekretær Magnus Halle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.