*Nettavisen* Nyheter.

Munter Kafka på Torshovteatret

GOD STEMNING: Det er muntert når Harald Eia, Thorbjørn Harr, Jan Gunnar Røise og Anders Mordal prøver til Kafka. Foto: FOTO: ELLEN RØNNING

– Harald og jeg har ledd av Kafka i 15 år, vi. Thorbjørn Harr gliser. Nå skal gutta endelig få bringe Kafkas humoristiske side frem i lyset.

TORSHOV: Torshovgruppa – minus Mariann Hole som er opptatt med filminnspilling noen måneder – har première på Komilab 4.1, Kafka, 1. september.

Del på Facebook

Skuespillerne Thorbjørn Harr og Jan Gunnar Røise har fått hjelp med tekst og regi av Harald Eia og Anders Mordal denne gangen, og publikum inviteres til et møte med Franz Kafkas humoristiske tekster.

Er de virkelig skrevet?

Skinnet bedrar

– Absolutt!

Anders Mordal tar ordet ved lunsjbordet i prøvepausen.

– Vi boltrer oss i underfundige, morsomme, interessante og spennende tekster, som Kafka skrev rett og slett for å underholde. Og det gjør han virkelig.

Harr sitter inne med mer pikant informasjon om den jødiske forfatteren

– Kafka var mye mer av en levemann enn det vi tror i dag, og han likte veldig godt å lese egne humoristiske tekster for publikum. Det ryktes at han lo godt selv under opplesningene.

Veien til Kafka

Praten rundt lunsjbordet vitner om at gutta kan sin Kafka, og de har erfart at det kan lønne seg på flere måter

– Det er godt for selvfølelsen å kjenne Kafka, sier Jan Gunnar Røise.

– Og ganske virkningsfullt å briefe med på fest – sånn når det passer seg.

Harald Eia har en varm og nyttig anbefaling på hjertet:

– Til alle som noensinne har vurdert å bli kjent med, eller bedre kjent med Franz Kafka; benytt sjansen nå! Komilab 4.1 er den absolutt morsomste og letteste veien til Kafka dere noen gang vil møte på.

Røise og Kåss Furuseth

Kafka spilles fra 1. til 10. september. Allerede 14. september er Jan Gunnar Røise premièreklar med Eiketreet. Uten Harr denne gangen, som er opptatt på National med «Chet spiller ikke her».

– Blir du alene på scenen nå, Røise?

– Nei da, jeg har faktisk åtte medskuespillere, men de spiller bare en kveld hver. Og navnene deres er hemmelige!

Røise forteller at Eiketreet av britiske Tim Crouch handler om en hypnotisør og hans tilfeldige gjest på scenen. Denne gjesten viser seg å være faren til en pike hypnotisøren har drept i en bilulykke.

– Hypnotisøren er meg, og faren spilles altså av en ny skuespiller hver kveld. Som verken har lest manus eller sett forestillingen før! Det betyr at hver forestilling blir veldig forskjellig.

Røise smiler.

– Dette blir spennende og helt sikkert veldig krevende!

Eiketreet spilles til 22. september. 24. september overtar Else Kåss Furuseth den sorte teatersalen på Torshov, med Komilab 4.3, Kondolerer. Dette er hennes første soloprosjekt.

Torshov trippel

3. november er Torshovgruppa samlet igjen til première på thrilleren De foreldreløse.

Torshovgruppa gleder seg til å fylle opp teatret igjen. Og til alle med et talent de har lyst til å vise frem: Ikke glem Torshov trippel.

Hver torsdag blir det servering av øl, kaffe og annet leskende før førestilling, og etterpå er scenen i foajeen åpen for alt fra konserter og diktopplesninger til kabaret og stand up. Har du lyst så ta kontakt med teateret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.