RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Muntert kor savner tenor

Er du stappfull av sangglede? Sanggruppen Charlie's Vocal Combo trenger deg og de tar deg imot med åpne armer.

HAUGERUD: Etter at den forrige tenoren kjøpte seg hus med vedovn langt ute på landet og ble borte, har ikke det trivelige sangkollektive fra Bydel Alna vært seg selv. En tenor står igjen alene. Og han trenger en makker snarest.
Charlie's Vocal Combo er kjent for sitt brede musikkrepertoar, men siden jul har ikke tonene vært like velstemte som før.
Ting har gått litt trått. Det er mange verker vi har droppet å øve på, og det er jo veldig synd. Vi vil være et kor som framfører alt fra folkeviser til rock. For å få til det trenger vi to tenorer, sier dirigent og sopran Bente Skogseide til Lokalavisen Groruddalen.

Fra drama til sang

Koreventyret startet for ni år siden, da bassist Morten Lüthcke kom over musikalen "Pizza og kjærlighet" fra 1976 på biblioteket på Oppsal. Han fikk lyst til å teste både stemmen og dramaegenskapene. Grunnleggeren huket tak i den musikalske Bente Skogseide og vips så var gruppen dannet.
Vi startet hjemme i leiligheten min, men nå får vi heldigvis øve her i Haugerud kirke. Vi begynte å bli gode når vi droppet dramabiten. Før i tiden var vi fjorten i koret, men da kaklet vi som syklubb, ler Lüthcke.
Det er godt å kunne fokusere på musikken, men vi har det gøy også. Sang og musikk gir energi. Torsdagene er fredet, for da er det sangøvelse som gjelder, supplerer korleder Belinda Bergseth.

Klare for konsert

Ifølge Harald Krogsrud er det også en fin måte å roe seg ned på i en ellers stressende hverdag, og han forteller at musikken betyr mye for han personlig.
Jeg klarer å koble ut alt annet. Det er en fin måte å få renset hode på, forteller han.
Charlie's Vocal Combo synger alt fra klassisk til gospel. Koret opptrer i alle salgs settinger, men i det siste har det vært stille rundt sangfuglene, som kommer fra hele Groruddalen.
Vi er klare til å trå til litt igjen, men vi trenger en tenor, sier Reidun Nielsen.
Her hos oss i Charlie's Vocal Combo er humøret alltid på topp, og han trenger derfor ikke å være redd for å melde seg, sier Mari Selboe muntert.
Jeg trenger en makker, avslutter korets eneste tenor, Kim Hochlin med glimt i øyet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere