RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mye muntert fra Oslo 2 på Teaterkjellern.
Mye muntert fra Oslo 2 på Teaterkjellern.

Muntre musikalske vestkant-minner

Oppfølgeren til Centralteaterets dagteater-suksess "Det minner meg om Oslo" har urpremiere 6. november i Teaterkjeller'n. Denne gang minnes ensemblet særlig Oslo 2.

Sentrum: De fire damene fra forrige runde Kari-Ann Grønsund, Helle Haugen, Eli Anne Linnestad og Birgitte Victoria Svendsen blir denne gangen til fem, når også Bentine Holm nå har gått inn i det samkjørte, sprudlende ensemblet. "Det minner meg om Oslo 2" er rett rundt hjørnet.

Centralteatrets Erik Aarsland kaller forestillingen en lett nostalgisk og særdeles munter kabaret.


Responsen fra "Det minner meg om Oslo" har vært overveldende, nå gleder vi oss til å vise publikum oppfølgeren. Malen er den samme, vi tar for oss muntre og gjenkjennelige hverdagssituasjoner fra kvinneliv på 60-, 70- og 80-tallet. Store og små mennesker får løftet fram sine historier. Denne gangen har vi konsentrert oss om byens vestkant, og skuespillerne er også sterkt delaktige i tekstene.

Tekster "fra virkeligheten"

Det er nemlig fem skuespillere med sterke røtter til Oslo som står på scenen. I nært samarbeid med Åsleik Engmark har de gravet frem egne minner og opplevelser fra denne perioden, så mye er altså selvopplevd. Engmark står også for musikken sammen med Hans Einar Apelland.

Formiddagsteater

Stykket spilles midt på dagen, og det er første gang Teaterkjeller'n blir brukt som kabaretscene. Erik Aarsland er sikker på at det vil fungere utmerket.

Det blir jo veldig intimt, nærkontakt mellom skuespillere og publikum er uungåelig, forhåpentligvis til glede for begge parter. Etter forestillingen serveres det kaffe og kaker til alle, og publikum kan bli bedre kjent med skuespillerne. Erfaringsmessig er det et flertall av pensjonister i salen, og de kjenner seg godt igjen i både innhold og formen på kabareten. Teaterkjeller'n tar ca 100 gjester, dette blir som et krogshow, sier Aarsland.

Stykket har altså urpremiere 6. november, og spilles foreløpig på litt forskjellige ukedager frem til nyttår. Noen forestillinger er allerede utsolgt, så ta kontakt med Oslo Nye på tlf. 22 34 86 86 eller bestill på www.oslonye.no. Adressen er Akersgaten 38.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere