RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Muren raste ut

Ljabruveien er fortsatt stengt mellom Herregårdsveien og Ekebergveien etter jordraset onsdag ettermiddag.

Ljan: Til alt hell befant det seg verken biler eller syklister i veibanen da en murkant gav etter, og deiset i asfalten sammen med jord og trær. Uhelletn skjedde akkurat der hvor Kronveien går opp til Ljanskollen. Brannvesen og politi var raskt på pletten for å sikre området, både langs veien og på oversiden av raset.

Beboerne i Ekebergveien 321, eiendommen der muren raste ut, ble ikke evakuert, men de fikk beskjed om ikke å gå ut i hagen. Flere småras fulgte utover kvelden, og furutær endte opp som pinneved nederst i den 15 meter høye skråningen. Geoteknikere ble tilkalt for å se på rasstedet.

Sikrer stedet

Vi er nå opptatt av å sikre rasstedet slik at det blir trygt for trafikken å ferdes på Ljabruveien. Arbeidet startet fredag ettermiddagen, sier Tom Ausen, områdeansvarlig i Samferdselsetaten.

Tidligere i vinter var Ljabruveien stengt nærmere Herregårdsveien fordi stein plutselig begynte å rase ut i veibanen. Der er det nå sikret med steinsprangnett.

Disse to hendelsene har ingen sammenheng med hverandre. I januar var det stein fra selve fjellet, mens det nå er mur fra en privat eiendom som har løsnet og rast ut, sier Ausen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere