RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Museum og badestrand til Tjuvholmen

Kunstmuseum, badestrand, sjøbad, utsiktstårn og anløpssted for rutebåter skal anlegges på Tjuvholmen.

Utviklingen av Tjuvholmen er spennende. Hvem hadde for noen år siden forestilt seg at vi igjen skulle ha et sjøbad så nære Rådhuset? Nytt museum og opplevelsessenter knyttet til ny strandpromenade? Med kulturbygg, park med badeanlegg og kaikant med anløpssted for rutebåter vil ønskene om et livlig Tjuvholmen virkelig kunne innfris, sier byråd Merete Agerbak-Jensen.

Utbyggingen på Tjuvholmen er godt i gang. Nå kommer planforslaget som innpasser den bebudede badestranden og museet. Det er foretatt små justeringer ut fra de første planene for plasseringer.

Størst spenning knytter det seg til plasseringen og formen på Tjuvholmens gave til byen, det nye kunstmuseet tegnet av den internasjonalt anerkjente arkitekten Renzo Piano Building Workshop i samarbeid med Narud-Stokke-Wiig AS. Museet plasseres mer tilbaketrukket fra kanalkanten slik at friområdene får en sammenhengende front mot sjøen. Dette gir rundt 2000 meter ny offentlig havnepromenade.

Planforslaget rommer også et spennende nytt badeanlegg i sjøen, anløpssted for rutebåter på Tjuvholmens sydvestspiss og et tårn med mulighet for utsikt over fjorden og byen.

- De foreslåtte endringene innebærer en bedring i forhold til dagens gjeldende regulering, fastslår byråd for byutvikling Merete Agerbak-Jensen. - Spesielt gjelder dette reduksjonen av utbyggingen på Skjæret med ca 1 dekar som i stedet blir utviklet til parkformål. Reduksjonen gir bedring av siktmulighetene fra Filipstad gjennom kanalen mellom Tjuvholmen og Akerodden, legger byråd Agerbak-Jensen til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere