Museum til Bjørvika

LEDER, TORSDAG 22. OKTOBER 2009:

Nordstrands Blad har ikke vært veldig opptatt av den bølgende diskusjonen om hvor Kulturhistorisk Museum skal ligge. Vi har tenkt at det er en diskusjon de får føre seg imellom der nede i byen. Det er så mange diskusjoner om lokalisering av alt fra sykehus til mobiltelefonantenner, at vi velger våre slag med omhu. Men plutselig har vi begynt å tenke annerledes. Vi har møtt direktøren ved Kulturhistirsk Museum, og han har overbevist oss om at alle de skattene som finnes på Ekeberg bør ses i sammenheng med samlingene han forvalter. Mikkelsen mener Bygdøy er helt feil sted å plassere museet. Vikingskipene må flyttes til området ved Middelalderparken!

Vi har lånt øre til flere kloke og engasjerte folk. Noen mener Nordstrands Blad må på barrikadene for å delta i en kamp mot at alt som er vanskelig og krevende i Oslo sendes i vår retning. Enten det gjelder forurensede masser til Malmøykalven, containerhavn, oljehavn, renseanlegg, eller varmekraftverk så skal alt sydover. Mens kulturen skal vestover eller til sentrum.

Derfor blir vi glade når noen med ståsted utenfor vår del av byen endelig snakker varmt om de historiske verdiene som ligger på Ekeberg, og som har ønske om å bringe dem frem i lyset. Vyene som Mikkelsen presenterer i dagens avis erinteressante. At gravingen på Ekeberg endrer Oslos historie er utrolig spennende. Vi håper og tror dette vil bidra til å endre måten resten av byen ser på Ekebergskråningen. Det er nitrist å se hvordan jernalderstien har forfalt. Vi synes i det hele tatt det er forstemmende hvor lite som er gjort for å løfte frem historien som ligger komprimert på kommunens egen grunn.

Vi ser at engasjementet og planene og pengene til Christian Ringnes setter fart i skråningen. Nå tror vi på både kulturminnemerking, skulpturer og gondolbane. Det ligger an til fantastisk samspill mellom offentlig engasjement og private krefter. Nordstrands Blad mener det er all grunn til å lytte til direktøren. Vi kan ikke skjønne at Bygdøy er i nærheten av å være like historisk spennende som Bjørvika sett i sammenheng med Ekeberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.