RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Musikal fra Christiania


Katrine Engja Stake og Andreas Bjørkeng Sogn synger Når kastanjene blomstrer i Bygdø allé. Foto: Andreas Nyborg Hansen
Katrine Engja Stake og Andreas Bjørkeng Sogn synger Når kastanjene blomstrer i Bygdø allé. Foto: Andreas Nyborg Hansen
På fem dager klarte elever ved Bøler skole å sette opp sin egen musikal.

BØLER: Tre klasser på åttende trinn har deltatt i prosjektet. I forrige uke hadde de tre forestillinger på én dag for å vise fram hva de hadde jobbet med.

Vi fikk midler fra Den kulturelle skolesekken. Hovedvekten vår var denne gangen på musikk og historie. Vi har tatt for oss utviklingen rundt Akerselva i gamle Christiania, forteller prosjektleder Matias Hilmar Iversen.

Han er musikklærer på Bøler skole, og også vinner av Spellemannsprisen.

Norsk historie

I norsktimene har elevene lest og jobbet med tekster fra Oskar Braaten og Rudolf Nilsen.

De har lest historie om hvordan det var å leve som barn, voksen, fattig og rik rundt 1850. Ut ifra dette laget elevene en egen historie, som en musikal. Den tar for seg en fattig arbeiderfamilie og hva som skjer med dem. Gutten får for eksempel sparken fra fabrikken, så jenta må ta seg jobb hos en rik familie. Der forelsker hun seg i sønnen.

Koreograf

Og alt dette har dere gjort på fem dager?

Ja, vi brukte fem dager på å sette sammen dette. Vi delte opp i forskjellige grupper, forteller Iversen, som legger til at de ikke har brukt annet enn skoletiden på prosjektet.

Til dansegruppa ble det leid inn en profesjonell koreograf. Musikklærer Iversen hadde en stor finger med i spillet når det gjelder gruppene med band, lyd og lys. Det var også en egen gruppe for skuespillere og sangere og en for program og plakater.

Vi hadde også en gruppe som arbeidet med PowerPoint-presentasjon. Under forestillingen ble det vist flere innslag med fakta om tidsperioden. Og i kunst- og håndverkstimene har elevene det siste halve året jobbet med kulisser med motiver fra gamle Oslo. Elevene har vært profesjonelle å jobbe med, smiler Iversen fornøyd etter at siste forestilling er over.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere