RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Musikal i alfabetisk rekkefølge


ABC: Elevene brukte bokstavplakater til å stave ord under forestillingen. FOTO: PRIVAT
ABC: Elevene brukte bokstavplakater til å stave ord under forestillingen. FOTO: PRIVAT
Mens andre klasser har vanlig sommeravslutning, slo elevene i klasse 2b ved Ekeberg skole til med en uroppføring sist uke.

Ekeberg: Det er harde prioriteringer, men det her skal jeg få med meg, sa en spent mor i salen rett før 2b inntok scenen for å vise alt de hadde lært av den kunstneriske undervisningen. Og det var litt av et show som ventet.

I forestillingen hadde hver elev fått sin bokstav, i tillegg til at noen få måtte være ekstra «sporty» og ta bokstavene til de som ikke var til stede. Dermed var det duket for en heidund-rende språklek, med klart peda-gogisk innhold.

Etter åpningssangen hvor elevene sto i alfabetisk rekkefølge og fortalte om de forskjellige bokstavene, begynte de å forme ord – først «bråk», og deretter selvfølgelig «hysj».

At bråk bør følges av et hysj var ikke det eneste klassen fortalte med sang. I de andre numrene fikk publikum både lære at man bør høre på læreren, og at det er mye man kan få til når man jobber sammen som en klasse.

Først da forestillingen Beate Brox hadde laget var over, ble det tydelig hvor mye klassen hadde blitt i stand til nettopp gjennom å ha jobbet sammen. De bød på intet mindre enn to ekstranumre, en diktopplesning av guttene og en dans jentene Agnes, Alva, Carima og Stella hadde laget selv.

Det gjensto liten tvil om at klasse 2b på Ekeberg er full av sceneglade elever. Selv tvilte de heller ikke på at dette hadde vært morsomt å jobbe med.

– Var dette morsommere enn å gjøre matte?

– JA! hylte dansejentene til Nordstrands Blad etter forestillingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere