RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Musikalsk Bjølsen-baby


Koste seg: Ingvild Solli, Marianne Jahr, Tom Kjetil Øverby og Vidar Gerhard hadde funnet seg godt til rette i Bjølsenparken lørdag. ALLE FOTO: KJERSTI LERKERØD
Koste seg: Ingvild Solli, Marianne Jahr, Tom Kjetil Øverby og Vidar Gerhard hadde funnet seg godt til rette i Bjølsenparken lørdag. ALLE FOTO: KJERSTI LERKERØD
En koselig, musikalsk og idealistisk tradisjon har fått rotfeste i Bjølsenparken. Historiens andre Bjølsenfestival ble arrangert i helgen og gikk over all forventning.

BJØLSEN: Vi er en vennegjeng på åtte som har sett på Bjølsenparken og tenkte at "her burde noen gjort noe" forteller Astrid Carlsen, en av ildsjelene bak Bjølsenfestivalen.

Klokka nærmer seg ni, men salget av vafler og kaffe går fortsatt varmt. Samtidig kan arrangørene notere seg at årets festival har opplevd strålende sol, gode band på scenen og langt flere publikummere enn fjoråret.

Veldedig formål

Vi har møtt masse velvilje fra bydelen og lokale produsenter. Musikerne stiller også opp gratis, så vi har nok hatt en del inntekter, sier Carlsen.

Overskuddet fra festivalen går til Fattighuset etter avsteming i Østkantavisa.

Vi har hele tiden vært enige om at vi ville støtte et privat initiativ mot nød, fortalte medarrangør Isak Oksvold til Østkantavisa den gang.

Foruten at inntektene går til en god sak ga festivalen anledning til å plukke opp mye ny musikk.

Det er masse bra band her, og musikken er veldig variert. Vi har hatt alt fra visesanger til Heavy metal på scenen, sier Carlsen.

Pledd og øl

Dette er veldig hyggelig. Vi har gode venner som er primus motor. De er godt etablert i den offisielle musikkverdenen, men gjør dette i tillegg. Det er som en lokal versjon av Urørt, sier Vidar Gerhard.

Sammen med Ingvild Solli, Marianne Jahr og Tom Kjetil Øverby har han funnet seg godt til rette med fluktstol, pledd og medbrakt kjøleskap. Vennegjengen likte særlig bandene Planet 9 og De humorfile.

Det er helt fantastisk at man kan sitte her hele kvelden. At man ikke selger øl gjør ikke noe så lenge man kan ta med sin egen, utdyper Gerhard, som allerede nå har holdt av den midterste helgen i august neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere