Gå til sidens hovedinnhold

Musikalsk kveld

Nordstrand Janitsjar har hatt mange temaer på sine forskjellige konserter. Søndag var det "hertugen" - Duke Ellington som var i fokus.

MORTENSRUD: Det er mye vi kjenner fra Ellingtons mangslungne komposisjoner - kanskje mest innen jazz. Noe mindre kjent er vel det som hører kirken til, men nettopp dette hadde janitsjaren grepet fatt i da de søndag presenterte sin "Sacred Concert".

For anledningen hadde de hyret inn sin gamle dirigent Arne Kollandsrud til å svinge taktstokken, og han samlet flott både sitt eget korps og gjestene Asker kammerkor og sangsolisten fra Karlsrud, nemlig Kari Gjærum.

Nesten profesjonelle

Det er velsignet godt å komme på konsert med Nordstrand Janitsjar. Her er det nemlig ikke mye mas og nervøsitet å spore. Mye av det skyldes nok at de i år kan markere sitt 60-årsjubileum, og mange har veldig lang fartstid. Vi kan vel nesten snakk om profesjonelle musikere.

Dårligere var ikke sangerne fra Asker som satser på et repertoar av høy kvalitet.

Proffene

Og så de virkelig profesjonelle. Vi har allerede nevnt Arne Kollandsrud som til daglig underviser i musikk, og som med sin trompet har gjort seg kjent. Da han la fra seg taktstokken og blåste liv i instrumentet sitt, er vi ikke sikker på om alle steinhellene i Mortensrud kirke lå helt rolig.

Nordstrands Blad har flere ganger omtalt Karlsrud-sangeren Kari Gjærum. I 30 år har hun sunget for svært så ulikt publikum. I den senere tid har det blitt en god del jazz, og det lot seg godt høre i Elllington-låtene søndag. Nå forbindes kanskje ikke Duke Ellington direkte med janitsjarmusikk. Men for Nordstrand-musikantene er ikke veien lang til storband-spilling, og dermed også til hertugens komposisjoner.

Skal vi konkludere søndagens Sacred Concert, må det kort kunne sies at dette ble enda en musikalsk stor og vellykket kveld.

Så er det bare å glede seg til den store jubileumskonserten i anledning 60 års spilling - en periode hvor hobby og sosialt samkvem også har kommet publikum til gode.

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid