*Nettavisen* Nyheter.

Musikalsk reise til julestjernen

Tinnsoldaten møter kjæresten sin.

Helt fra 1924 har generasjoner blitt kjent med Reisen til julestjernen på denne tiden av året. Lørdag fikk eventyret musikkfølge av Østre Aker Musikkorps på Høyenhall skole.

Klikk på bildet for å forstørre.

Snøfnugg: Når nordavinden møter sønnavinden, danser snøfnuggene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klovner: Mange leker dukker opp i julestjernefortellingen - blant annet noen dansende klovner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Leker: Ute i den mørke skogen, dukker leker av forskjellige slag opp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Glade nisser: Nissene som lever ute i skogen, er glade og leker seg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sonja: Maria Honningsvåg sang Sonjas sang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fortelleren: Ragnar Dyresen leste Reisen til julestjernen.

HØYENHALL: Skuespillet, som handler om den lille prinsessen Gulltopp som forsvinner fra slottet på julaften, er fremført på mange vis. Lørdagens historie ble en blanding av eventyrlesing, teater og musikk i oppsettingen til Østre Aker Musikkorps, men ingen gikk vel fra Høyenhall skole denne ettermiddagen uten å ha fått den gode julefølelsen.

For her var alle de riktige elementene knyttet til den lille piken som forsvant i skogen på leting etter julestjernen. Her var smånisser, snøfnugg, leker og ikke minst Sonja som til slutt kommer hjem igjen som den prinsessen hun er - og kan vise frem julestjernen.

I og med det er et korps som sto for oppsettingen, var det naturlig at det også ble mye musikk. Og de hadde mye å ta av, for Johan Halvorsen, som i 30 år var kapellmester ved Nationaltheatret, laget mange melodier til eventyret.

Arrangementet for korps er laget av den kjente jazzmusikeren og komponisten Helge Hurum.

Østre Aker Musikkorps under sin dirigent Catherine Leclerc kom fint inn mellom skuespiller Ragnar Dyresens opplesing som han gjorde med stor innlevelse.

Solister

Tre solister sang i rollene som Petrine, Ole og Sonja. Disse, Pia Marie Steiner, Adrian Ø. Helvik og Maria Honningsvåg er alle til daglig elever ved Manglerud videregående skole.

Og barna som spilte rollene som både nisser, leker og snøfnugg, skal vi ikke se bort fra kan dukke opp igjen som eldre skuespillere og dansere.

Kjente julesanger ble det også for riktig å sette publikum i den rette førjulsstemning - nemlig med Glade jul og Deilig er den himmel blå.

Fin forestilling

Lørdagsettermiddagen bø på mange lokale arrangementer som Reisen til julestjernen måtte konkurrere med.

Derfor var det dessverre alt for få som fikk med seg en av de to forestillingene om julestjernen som har engasjert og rørt små og store gjennom generasjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.