RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Musikalsk skolesamarbeid


Ola Nicolai Claussen (16) (foran) og Andreas Stenstad (16) (til høyre) gleder seg til å begynne i musikklassen til neste år. Manglerudelevene Mathilde Høglund og Ola Kulsrud Storruste i bakgrunnen.
Ola Nicolai Claussen (16) (foran) og Andreas Stenstad (16) (til høyre) gleder seg til å begynne i musikklassen til neste år. Manglerudelevene Mathilde Høglund og Ola Kulsrud Storruste i bakgrunnen.
Fra høsten kan elever velge musikk også på Lambertseter videregående skole. Musikkfaget tilbys i samarbeid med Manglerud videregående skole.

LAMBERTSETER/MANGLERUD: Vi hadde en etterspørsel etter musikkfag blant våre elever. Og vi synes det var kult å kunne tilby et litt spennende fag, forteller Kristin Aargaard.

Aargaard er undervisningsinspektør på Lambertseter videregående skole og en av initiativtakerne til det kommende musikksamarbeidet.

Nytt i byen

Rannveig Egenberg og Otto Graf underviser begge i musikk på Manglerud og har vært med på å legge premissene for det nye samarbeidet.

Det er veldig moro at vi har fått dette til. Jeg vet om andre skoler i Oslo som har forsøkt å få til noe lignende, men de har ikke klart det. Det må være en viss elevmasse som vil være med på dette ellers blir det for dyrt, forteller Egenberg.

Manglerud videregående har tilbudt musikkundervisning siden 1976, og Otto Graf forteller at uansett hvilket instrument elever vil spille så skaffer skolen kompetente lærere. Denne kompetansen samt en solid musikkinteresse blant ungdom på Manglerud og Lambertseter har bidratt til å gjøre samarbeidet mulig.

Musikklassen

24 elever fra Lambertseter har søkt seg inn i den nye musikklassen og med elever fra Manglerud i tillegg blir den nye musikklassen raskt fylt opp.

Vi vil samle alle som velger musikkfaget, som er et fem timers programfag, i én klasse, forteller Aargaard.

Elevene vil altså gå i samme klasse på tvers av skolene og også på tvers av trinn. Både elever ved andre og tredje trinn kan nemlig søke seg inn i klassen.

Avveksling

Ola Nicolai Claussen og Andreas Stenstad går i første klasse på Lambertseter og skal begynne i musikklassen til høsten. De gleder seg:

Jeg spiller gitar og tuba, men jeg kan godt tenke meg å lære et annet instrument også, sier Ola Nicolai.

Det skal blir moro å få litt avveksling fra teorifagene, påpeker Andreas.

Lærerne ser for seg at samarbeidet mellom skolene etter hvert kan utvikle seg til å gjelde andre fagområder også.

Kanskje vi kunne tilby idrettsfag til elevene ved Manglerud for eksempel, sier Aargaard.

Teater og drama kunne være et annet fag, skyter Egenberg inn.

Det jeg synes er så fint er at to skoler som i utgangspunktet er i konkurranse kan samarbeide på denne måten, supplerer Aargaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere