*Nettavisen* Nyheter.

Musikalsk stand-up

"Tre donorer" presenterte sin forestilling The Best of Danskebåten for publikum på Årvoll gård. Det ble fire kvelder med sang og moro.

Årvoll:Man kunne kjenne litt av havluften under taket på Årvoll gård da Dick Morten Haande-Hansen og Kyrre Moslet entret scenen. Forestillingen The Best of Danskebåten består i hovedsak av materiell innøvd og fremført under seilingen mellom Oslo og Hirtshals.
- Vi er veldig beskjedne, slik at vi byr på eventuelle høydepunkter fra showene på Danskebåten, sier Kyrre Moslet.

Stand-up

Duoen hadde mye å by på under forestillingene. Publikum fikk høre mange gode sanger, tett etterfulgt av både gode og dårlige vitser. Alt ble krydret av morsomheter fra mangfoldige overfarter mellom Norge og Danmark.
- Det finnes tre tenorer og det finnes tre donorer. Vi er egentlig to, slik at vi måtte leie inn en pianist for å komme opp i antallet, sier Haande-Hansen.
I mars 2005 ble Moslet og Haande-Hansen engasjert av Color Line for å lage et show som skulle fremføres over tre helger om bord på Color Festival. Forestillingen var så godt mottatt at Moslet og Haande-Hansen spilte 54 show til før de ble ferdig rundt julen.
- Det var alltid så bra stemning under showene at vi bestemte oss for å prøve å lage noe liknende også her, sier Haande-Hansen.

Erfarne enterteinere

Både Moslet og Haande-Hansen har solid scenebakgrunn. Haande-Hansen begynte på 1970-tallet som musiker i Visvas og Mors beste barn. Senere ble han underholdningssjef i Color Line. Kyrre Moslet har gjort det meste som er å gjøre i underholdningsbransjen. Han har i sin karriere rukket å være skuespiller, manager og tekstforfatter. Dick Morten Haande-Hansen kommer opprinnelig fra Veitvet og det å opptre på Årvoll gård er nesten som å være på hjemmebane.
- Grunn til at vi bestemte oss for å sette opp forestillingen her, er at jeg har tidligere vært her. Siden jeg maler også, hadde jeg en utstilling her, solgte bilder og hadde det fint. Dessuten er det flotte og intime lokaler med mye bra stemning.

Allsang

Så snart showet begynte ble det klart hvorfor det var en forestilling som er lett å like. "Donorene" hadde en leken og lett kommunikasjon med publikum og engasjerte mange i allsang. I tillegg til å få publikum til å le godt.
- Hvis det er noen som føler trang til å ta en røyk eller gå til baren for å kjøpe noe å drikke, så må de gjerne gjøre det. Vi er vant med slik. Det er alltid mye liv og røre under showene, sier Moslet.
- Ja, den ene gangen ble tre personer arrestert samtidig under showet, legger Haande-Hansen til.
Allsangen og vitser om hverandre fortsatte videre utover kvelden.
- Vi er veldig fornøyd med det hvordan publikum mottok oss. Det var litt flere besøkende på de fire kveldene enn forventet, og stemningen var bare herlig, sier Haande-Hansen.
Paret vurderer å sette opp flere forestillinger i løpet av våren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag