*Nettavisen* Nyheter.

Musikalsk vårtegn

Søndag kveld er Røa Kirkes Kammerkor klar med årets vårkonsert.

I vinter har 32 sangere fra Røa jobbet med to verker av to flotte franske komponister: Fauré og Viernes. Søndag 15. mars åpnes dørene til Røa kirke, og publikum kan glede seg til en stor musikalsk opplevelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er imponerende hva et lokalt kammerkor kan greie å skape av vakker, hørverdig musikk! sier dirigenten Olav Morten Wang. Denne Røa-gjengen kunne helt sikkert gjort det skarpt i "Korslaget" på TV2, sier han.

RØA: Sammen med musikere fra Oslo Filharmoniske Orkester og sangere fra Sølvguttene inntar Røa Kirkes Kammerkor "scenen" søndag kveld, og den tradisjonelle vårkonserten i Røa kirke er et faktum.

Vi skal først og fremst framføre Louis Viernes kjente messe "Solennelle", forteller Olav Morten Wang, trønderen som har vært gjestedirigent for koret denne våren.

Sammen med organist Gunnar Petersen-Øverleir, barytonen Fredrik Otterstad og en guttesopran fra Sølvguttene, vil de også presentere utdrag fra Faurés Requiem. Så kvelden vil med andre ord stå i senromantikkens tegn.

Her møtes himmel og jord

Dirigenten skryter uoppfordret av korkulturen på Røa:

Jeg opplever at disse som trofast tropper opp på onsdags-øvingene, er motiverte og dyktige sangere som har samme mål som oss andre i konsert-teamet: Musikken skal skape følelser som beveger og rører ved oss, sier Wang.

Snakker vi om proffe sangere?

Nei, men flere av dem er svært erfarne korsangere, med stor formidlingsglede. Og mange av dem tenker som meg; at kirkerommet er en av de aller beste arenaer for denne typen formidling. Her møtes himmel og jord. Og her møtes mennesker med ulik bakgrunn og tilhørighet, om en felles opplevelse, langt vekk fra flimrende tv-skjermer og hektisk travelhet.

Hard korjobbing

Forsterkningen fra Sølvguttene vil gjøre at koret denne konsertkvelden trolig vil telle bortimot 50 sangere! Fiolinisten Ingeborg Fimreite må også nevnes. Hun vil prege midtdelen av konserten, med en Bach-sonate.

Hva tenker du om det å synge i kor?

Først og fremst er det hard jobbing, og hundre prosent konsentrasjon, sier Wang. Men så er det også så mye mer. Kammerkoret på Røa er et samlingspunkt for mennesker med ulik bakgrunn, men med en felles interesse. Når øvingen er slutt, er det alltid en gjeng av oss som samles på Persia og skravler litt før vi går fra hverandre. Akkurat nå er vår største felles forventning at vårkonserten skal bli en fin opplevelse for folk på Røa, midt i Røa sentrum!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.