*Nettavisen* Nyheter.

Musikanter etterlyser uniformene sine

UNIFORMJAKT: Tiåringene Rebekka Kristine Dokk Husveg (walthorn), Iselin Hjelle Horntvedt (saxofon) og Veslemøy Blørstad Erikson (trompet) ønsker å ha på seg uniformer som passer når de skal spille 17. mai.

Ljan skoles musikanter har ett stort ønske før 17. mai – de vil ha tilbake alle uniformene sine.

LJAN: Per i dag står mange av de 54 korpsmedlemmene mellom 8 og 16 år uten uniform, eller de har jakker og bukser/skjørt som er for lange og for vide.Uniformsansvarlig Eva Lill Erikson har drevet litt detektivarbeid og tror hun vet hvor uniformene befinner seg:

Med nål og tråd

– Jeg håper i hvert fall at de henger hjemme påloft eller i kjell hos tidligere korpsmedlemmer som har glemt å levere plaggene tilbake. Uniformene er blitt borte over år, og vi vet dessverre ikke hvor mange det dreier seg om, sier hun.

Det er spesielt uniformer i mellomstørrelsen det er behov for, dvs. til gutter og jenter mellom 9 og 12 år, sier Erikson.

Hun forteller at musikantene er stolte av å gå i uniform og at de er nøye på at klærne sitter som de skal.

– Flere mammaer har derfor funnet frem nål og tråd for å justere på de uniformene vi har, forteller hun.

Dårlig samvittighet

Ljan skoles musikkorps ble startet i 1948 og har dette året opplevd stor rekruttering både til aspirant-, junior- og hovedkorpset. Derfor håper man at samtlige kan ikle seg de flotte blå uniormene med båtlue eller aspirantenes røde caper og skyggeluer på nasjonaldagen.

Eva Lill Erikson gir nemlig alle tidligere korpsmedlemmer en anledning til å lette på eventuell dårlig samvittighet.

Kan leveres mandag

– Mandag 30. januar mellom klokken 17 og 18 skal jeg stå utenfor gymasalen og ta i mot uniformer med åpne armer, sier hun.

Uniformene er korpsets eiendel og skal gå i arv til flere musikanter.

– Derfor er det viktig at vi får dem tilbake. Jeg tenker meg at det er bedre at de nå blir levert tilbake urenset enn ikke i det hele tatt. Med hver uniform som blir levert inn, er vi ett skritt nærmere vårt 17.mai-ønske, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.