RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Musikk for alle penga!

nn I forrige uke inntok musikken Oslo. Over 400 konserter ble holdt på fire dager. En fantastisk og nærmest kaotisk overrumplende mengde band og artister å pløye gjennom på så kort tid for festival-folket, men med mange interessante nyheter.

Her fikk publikum alt fra det mer melankolske akustiske visesangpreget til rock for alle penga. Fra folkemusikk med "Eplemøya songlag" til "kosmisk instrumentalrock". Rett og slett et godt og bredt utvalg knippe artister og sjangre.

nn Det er jo ikke ukjent at de band og grupper som inntar by:Larm siden setter et sterkt preg på musikklandskapet både i Norge og på den internasjonale scenen i lang tid etterpå. Det er heller ikke å fornekte at musikkfestivaler er morsomme, fordi det ene bandet avløser det andre, og det selvsagt er en arena for å oppdage mye nytt som man kanskje i utgangspunktet var litt skeptisk til for så å oppleve å bli positivt overrasket.

nn Artistene som deltar på by: Larm har tendens til å fare rundt over det ganske land, og innta de fleste av festivaler i Norge. Det er i tillegg gøy å se at det også er musikere fra byens desidert, hyggeligste festival, vår alles kjære "Kongene på Haugen"-festival på St. Hanshaugen, som senere gjør det stort på større festivaler.

For å begynne der det ofte begynner, tirsdag går Ungdommens kultumønstring av stabelen på utestedet Revolver i Møllergata. For mange av deltagerne er dette stort, gøy og skremmende, og ofte en scenedebut foran et større publikum. Etter iherdige timer med øvinger i diverse hjemmelagde provisoriske "bandrom", med frustrerte foreldre som stille ønsker at poden heller valgte svømming, til debuten på fritidsklubben, dannelsen av det kuleste bandet, klubbkvelder og bandrom i mindre provisoriske former, til den større scenedebuten på UKM. Attpåtil på en scene på et utested som bare ligger meter unna de store scenene som Rockefeller , John Dee og Sentrum Scene som tar imot musikerne på by:Larm

nnLokalavisen mener at det aldri kan bli for mange steder der barn og ungdommer får lov til å boltre seg i musikk, og garantert ikke for mange musikkfestivaler for alle voksne som fortsetter å dyrke musikkinteressen resten av livet.

Tirsdag går Ungdommens kultumønstring av stabelen på utestedet Revolver i Møllergata.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere