*Nettavisen* Nyheter.

Musikk for framtida

Eksrockere fra østkanten tar kampen for de kommende generasjoner med sin siste plate.

St.Hanshaugen: – Underholdningsindustrien er ikke forbeholdt Schwarzenegger. Vi vil bruke musikken vår til å mene noe; til å vekke folks kollektive bevissthet, sier Rasmus Opsahl i Magnificent Sun.

Onsdag 9. mars inviterer østkantbandet til gratis akustisk aften på Colletts Café. Eksrockerne har bytta ut fest og moro med sosial samvittighet og et brennende ønske om forandring .

– Vi har ikke lenger en ambisjon om å bli styrtrike på ultrakommersiell musikk. Nå er motivasjonen å samle folk som vil samarbeide for å en bedre framtid. Vi vet vi ikke kan endre verden, men vi håper at små krefter til sammen kan få den store snøballen til å rulle, sier trommis Fredrik Lindegaard.


Oljeplattform i Frognerparken

På coveret av den nye plata «Døgnvill i Ash-Shalam» er monolitten i Frognerparken bytta ut med en amerikansk oljeplattform. Tekstene, som er på norsk, dreier seg om klimaendinger, forbrukskultur, oljepumping og meningsløshet., men også håp og samarbeid for å sikre de neste generasjoners framtid.

– Norge i dag er langt ifra et idealsamfunn. Vi pumper opp olje, dømmer hverandre etter hvor stort hus vi har og er opptatt av å mele våre egen kake. Musikken vår er en klar apell om å skifte fokus, forklarer Opsahl, som langt ifra er ute etter å svartmale situasjonen.

– Jeg tror egentlig at nordmenn vil engasjere seg for en bedre verden; bare se på Tv-aksjonen! Det er mye lettere å få gehør for nestekjærlighet og miljøbevissthet nå.


Ønsker miljødebatt


Både Opsahl og resten av gutta i Magnificent Sun håper onsdagens akustiske aften kan føre med seg debatt og økt engasjement.

– Ikke misforstå meg. Det er ikke noe feil med musikk som ren nytelse, men det er litt farlig hvis vi pakker oss inn i en kokong av velvære og komfort, uten å ta hensyn til det som skjer i verden rundt oss. Selv har jeg holdt på med musikk i alle år, men jeg har aldri hatt det gøyere enn nå. Det er tydelig at vi kan påvirke!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag